Tatăl adevărat al preşedintelui rus Vladimir Putin ar fi fost un ofiţer experimentat NKVD, care a trecut de partea naziştilor fără să fi fost silit de cineva, relatează Ziare.com, citând revista poloneză Angora.

Naraţiunea oficială a Kremlinului susţine că Putin s-a născut în urmă cu 70 de ani la Leningrad şi a crescut într-un apartament comunal, ridicându-se pe cont propriu din sânul unei familii sărace, de muncitori obişnuiţi.

Revista poloneză a făcut trimitere la Viktor Suvorov, fost spion rus GRU din Elveţia. Acesta, care poartă actualmente numele Bogdan Rezun, a trecut în 1978 de partea serviciului de spionaj britanic şi a găsit în arhiva secretă a armatei de acolo o fotografie în care pot fi văzuţi şase ofiţeri, dintre care trei în uniformă de kazaci şi doi în uniformă de hitlerişti.

Potrivit lui Suvorov, ofiţerii în uniforma kazacilor sunt ruşi, care şi-au făcut serviciul sub comanda generalului Andrei Vlasov şi au colaborat cu hitleriştii.

Primul din stânga ar fi adevăratul tată al lui Putin, continuă sursa citată.

Primul din stânga ar fi adevaratul tată al lui Vladimir Putin

“În 1945, tatăl actualului preşedinte a fost predat de serviciile secrete britanice Uniunii Sovietice”, a precizat Suvorov.

Totodată, tatăl “oficial” al lui Putin este Vladimir Spiridonovici Putin, un bărbat gras, cu părul des şi ochelari, care apare în mai multe fotografii, fără să aibă nici măcar o trăsătură comună cu tiranul de la Kremlin.