Președintele Klaus Iohannis a participat, duminică, la Cluj-Napoca, la ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 59-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Matematică, ocazie cu care le-a transmis un mesaj participanților.

Șeful statului român a spus ca este convins că pasiunea pentru matematică a fost evidentă pentru mulți dintre ei de când erau foarte mici.

”Din nefericire, nu toți copiii au oportunitatea de a accesa o educație de calitate. Oferindu-le șansa de a învață putem transforma vieți, economii și societati”, a continuat Iohannis, care a ținut să precizeze că cel mai bun mod de a celebra marile reușite ale trecutului este de a construi un viitor solid.

În plus, președintele și-a exprimat dorința ca mulți dintre participanți să ajungă să lucreze în țara noastră sau să colaboreze cu parteneri români.

„Sper că fiecare dintre voi își va folosi întregul potențial pentru construirea unui viitor mai bun și mai drept. Vă doresc mult succes la această olimpiadă internațională de matematică și vă doresc o ședere frumoasă, aici, la Cluj-Napoca”, a încheiat Iohannis.

Evenimentul se desfășoară în perioada 3-14 iulie.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, acesta reprezintă cea mai veche și cea mai prestigioasa competiție din domeniul științelor adresată elevilor de liceu, prima ediție având loc în România, în anul 1959.

În plus, prin organizarea în țara noastră a Olimpiadei Internaționale de Matematică, s-a dorit marcarea simbolică a Centenarului Marii Uniri, anul acesta la Cluj-Napoca fiind prezenți aproximativ 1.500 de participanți din peste 100 de țări, de pe cinci continente.

De asemenea, la competiție participă și fiul cel mare al președintelui Siriei, Bashar al-Assad, Hafez al-Assad, care a sosit în secret în țara noastră.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.