Preşedintele PSD este acţionar majoritar la un chioşc extrem de profitabil amplasat în Piaţa Centrală din Buzău. Marcel Ciolacu a trecut în declaraţia de avere că de la respectiva patiserie a încasat, anul trecut, împreună cu soţia, dividende de peste 130.000 de euro, scrie PressHub.ro.

În ianuarie 2017, când a depus prima declaraţie de avere din al doilea mandat de deputat, Marcel Ciolacu nu avea niciun leu în bancă. Apoi, în acel an, au apărut brusc într-un cont 100.000 de lei, despre care actualul şef PSD a explicat că provin de la un chioşc pe care îl are în centrul Buzăului.

În actele oficiale, firma Lucia Com 94 SRL apare că deţine o patiserie. Iar rezultatele sale financiare au fost bune încă din 2015, când firma a rămas cu un plus net de 1.388.700 de lei.

Activitatea firmei Lucia Com 94 SRL a rămas profitabilă peste ani. Marcel Ciolacu a notat în declaraţia de avere depusă în iunie 2022 că a primit împreună cu soţia dividende de 131.000 de euro de la respectiva patiserie din Piaţa Centrală din Buzău. Soţia lui a mai primit încă 10.000 de euro pe an sub formă de salariu.

„Dar nu e o brutărie, este un chioșc”, a răspuns Marcel Ciolacu, în urmă cu 5 ani, când a fost întrebat de jurnaliști cu privire la secretul succesului firmei sale din Piața Buzău.

În anii pandemiei, președintele PSD nu a încasat bani de pe urma chioșcului său din centrul Buzăului. Potrivit declarațiilor de avere depuse în acei ani, Marcel Ciolacu nu a luat dividende de la Lucia Com 94 SRL. Familia s-a mulțumit doar cu salariul soției, de aproximativ 830 de euro pe lună.