Un dosar penal a fost deschis pe numele lui Călin Georgescu, propunerea de premier înaintată de partidul extremist AUR, pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid şi crime de război, relatează G4Media.ro, citând surse judiciare.

Procurorii s-au sesizat din oficiu, după ce Georgescu i-a lăudat la Antena 3 pe Corneliu Zelea Codreanu şi mareşalul Ion Antonescu. Dosarul penal a fost deschis în temeiul art. 5 din OUG 31/2002:

  • ”Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Georgescu a declarat, la 1 februarie, la Antena 3, că Zelea Codreanu şi Ion Antonescu au făcut ”şi fapte bune”, dar şi fapte pe care nu le poate comenta, dar ”pe care trebuie să le demonstreze istoricii”.

Tot referitor la Codreanu şi Antonescu, Georgescu a spus că ”faţă de martiri nu poate să aibă păreri” şi că ”îngenunchează în faţa poporului român”. Georgescu a mai spus că poporul român nu este ”anti nimic” în general, în momentul în care a fost întrebat despre Holocaustul din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.