Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a dezbătut, joi, cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care este vizat și vicepremierul Paul Stănescu. Stănescu îl are ca avocat în această speță pe Nicolae Vitan, fost ofițer de Securitate.

Nicolae Vitan este membru PSD, consilier județean al PSD Olt, județ din care provine și Stănescu. Înainte de a ajunge în PSD, Vitan a fost președinte al PRM Olt. Vitan a fost deconspirat ca securist în 2001, când CNSAS a publicat o listă cu turnătorii și foștii securiști care candidau la alegeri.

Pe 25 ianuarie, Instanța supremă a amânat procesul, deoarece persoanele implicate alături de Paul Stănescu în dosar nu au avut avocat.

Paul Stanescu a venit atunci la ICCJ și a declarat că va demisiona din funcție dacă va fi inculpat în acest dosar.

Cererea DNA a fost înregistrată pe data de 17 ianuarie 2018, iar alături de Stănescu intimați în dosar sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotosman și Remus Manolache.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a pornit de la o sesizare a Curții de Conturi și are ca obiect deturnarea de fonduri de la Consiliul Județean Olt, în legatură cu finanțarea unei echipe de fotbal.

Paul Stanescu a fost președinte al Consiliului Județean Olt în perioada iunie 2008 – iunie 2016.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

Sursa: aktual24.ro