Parchetul General (PG) a clasat dosarul în care actualul preşedinte al Senatului şi fost ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost reclamat că şi-a numit fiul vitreg consul la Strasbourg, potrivit unui răspuns al instituției, scrie G4Media.ro.

Sunteți mulțumiți de măsurile luate de Guvernul Orban de la preluarea frâielor și până în prezent?

View Results

Loading ... Loading ...

În dosar era începută urmărirea penală in rem de mai bine de un an pentru o presupusă infracțiune de abuz în serviciu (art. 297 Cod penal) și conflict de interese (art. 301 Cod penal). Investigația in rem presupune faptul că anchetatorii aveau indicii că s-ar fi comis infracțiunile respective, dar nu identificaseră autorul faptelor.

Actualul preşedinte al Senatului şi fost ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost reclamat anul trecut, în iulie, de profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Maroc şi Portugalia, că şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg. Profesorul Popovici a formulat o plângere penală împotriva lui Meleşcanu în care a reclamat faptul că nu a fost numit el în acest post, deşi a câştigat un concurs în decembrie 2016, iar, ulterior, Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu, a fost numit consul la Strasbourg de către Guvern, sub semnătura fostului ministru de Externe.

„Nu am fost anunțat direct de închiderea dosarului. Dacă s-a decis acest lucru, probabil și ca urmare a retragerii deciziei de numire a fiului lui Meleşcanu de către guvernul Orban, în urmă cu vreo lună și ceva, voi face solicitare de redeschidere a dosarului, fiindcă și intenția se pedepsește”, a declarat profesorul Popovici pentru G4Media.ro.

Vasile Popovici este profesor universitar la Universitatea de Vest din Timişoara unde predă cursuri de literatură, cultură şi civilizaţie franceză. El a fost consul general al României la Marsillia (1998-2002), consilier de comunicare la Ambasada României la Paris (2002-2005), ambasador al României în Maroc (2005-2011) şi ambasador al României în Portugalia (2011-2016).

Sorin-Adrian Pîrvulescu, fiul soţiei fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie 2018. Hotărârea a fost semnată de premierul Viorica Dăncilă şi contrasemnată de ministrul de Externe de atunci, Teodor Meleşcanu. După ce profesorul Vasile Popovici a formulat plângerea penală, fiul vitreg al lui Meleşcanu nu a mai plecat la post.

Click AICIPeste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte. 

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.