Organizația Națiunilor Unite, sesizată de comunitatea online Declic, a decis să dea curs petiției prin care se cerea investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române la protestul din 10 august. Potrivit reprezentanților Declic, ONU i-ar fi transmis o scrisoare ministrului Teodor Meleşcanu.

„ONU investighează violențele Jandarmeriei din 10 august și cere explicații Guvernului României pentru folosirea forței împotriva demonstranților pașnici. ONU dă curs, astfel, petiției comunității Declic, prin care peste 80 000 dintre noi am cerut Națiunilor Unite investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române la mitingul Diasporei”, se arată pe pagina de Facebook a Declic.

Reprezentanții comunității vorbesc și despre scrisoarea trimisă de ONU ministrului Teodor Meleșcanu, prin care „acesta este înștiințat că ONU a primit informații care indică încălcări grave ale drepturilor omului la protestele din 10 august”.

Citește și ”Meleșcanu, pus la punct de o jurnalistă BBC pe tema amnistiei pentru liderii corupți de la București

„Termenii scrisorii sunt extrem de duri la adresa Guvernului și a modalităților în care autoritățile au ales să se raporteze la manifestanții pașnici. Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, este somat de ONU să răspundă acuzațiilor și i se cer informații suplimentare despre investigațiile derulate în România cu privire la acțiunile Jandarmeriei. Nu în ultimul rând, ONU solicită dovezi că s-au luat măsuri pentru ca «apărătorii drepturilor omului din România, inclusiv protestatarii, să își poată derula activitatea fără frica represaliilor»”, precizează Declic.

Este prezentat și un pasaj din scrisoarea semnată de David Kaye, raportor special ONU pentru promovarea și protecția libertății de opinie și exprimare, transmisă lui Teodor Meleșcanu:„[…]Excelența dumneavoastră, dorim să aducem la cunoștința Guvernului din care faceți parte că am primit informații cu privire la folosirea forței împotriva protestatarilor, informații care nasc îngrijorări cu privire la încălcări ale drepturilor omului în România. […] În egală măsură ne manifestăm îngrijorarea cu privire la declarații surprinzătoare făcute de oficiali ai Guvernului, prin care se încearcă justificarea acțiunilor Jandarmeriei”.

Raportul ONU privind încălcările drepturilor omului la protestele din 10 august 2018 va fi finalizat și făcut public în luna martie, cu ocazia Consiliului Drepturilor Omului. (Sursa: Digi24.ro)

Citește și ”Sociologul de casă al PSD, Pieleanu, anunță cu tristețe: Din păcate, Cioloş creşte în sondaje!

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.