Trei senatori de la PNL, doi de la PSD și doi de la UDMR se vor afla în perioada 12-18 decembrie în Dubai, la Expo 2020, pentru a participa la un ”eveniment-dezbatere”, scrie Ziaristii.com.

Pentru deplasarea delegației în Emiratele Arabe Unite, Senatul României va plăti peste 100.000 de lei (20.000 de euro).

Cazarea celor 7 senatori costă 78.000 de lei, transportul – 23.000 de lei, iar diurna – 3.000. Au mai fost prevăzute și cheltuieli pentru asigurări și cadouri.

Membrii delegației sunt:

  • Alina Gorghiu (PNL)
  • Daniel Fenechiu (PNL)
  • Eugen Țapu-Nazare (PNL)
  • Florian Bodog (PSD)
  • Radu Oprea (PSD)
  • Istvan Lorant Antal (UDMR)
  • Lorand Turos (UDMR).

Primul deviz de cheltuieli a fost întocmit pe 18 noiembrie, iar din delegație făcea parte și Lucian Romașcanu (PSD). Devenit între timp ministru al Culturii, acesta a fost înlocuit ulterior cu colegul său de partid Florian Bodog, în delegația senatorială.

Expo Dubai are loc între 1 octombrie 2021 și 31 martie 2022, cu peste 200 de expozanți. Expoziția mondială are ca temă principală „Conectarea minților, Crearea Viitorului”. România se numără printre țările participante la expoziție cu un pavilion propriu.

În memorandumul aprobat de conducerea Senatului se spune că evenimentele din luna decembrie, de la Expo 2020 din Dubai, se vor axa pe „discutii și schimburi de experiențe pentru construirea vieții post-pandemice – calea către o societate durabilă și mai rezilientă. Totodată, economia circulară și energia, îndeosebi soluțiile privind energia regenerabilă vor beneficia de o atenție deosebită în cadrul acestui eveniment”.

„Prin această acțiune se urmărește crearea unei punți de comunicare între decidenții strategici statali, membri ai corpului legislativ național, experti și specialiști de renume, reprezentanți ai mediului de afaceri, jurnaliști, interesați de dinamica viitorului și de modul în care lumea de mâine va reuși să găseasca soluții de protejare a mediului, dezvoltare durabilă și sustenabilă”, menționează documentul, încercând să justifice deplasarea celor 7 senatori.

„Pavilionul României la Expo 2020 Dubai va găzdui un program intens de contacte politice bilaterale, precum și numeroase evenimente dedicate promovării economice, culturale”, se mai arată în memorandum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here