Ex-deputatul PNL Alexandru Kocsis a atras atenția că PSD a schimbat legea de funcţionare a Consiliului Naţional al Audiovizualului astfel încât să o instaleze din nou la şefia instituţiei pe Monica Gubernat, scrie Epochtimes-romania.com.

„Câţi dintre voi nu aţi vrea să aveţi o lege dedicată doar vouă? Din păcate, dacă nu vă numiţi Monica Gubernat şi nu aveţi susţinerea PSD pentru a redeveni protectorul televiziunilor de casă, nu veţi avea parte de o lege personalizată. PSD a modificat, astăzi, legea de funcţionare a Consiliului Naţional al Audiovizualului pentru a o repune în funcţia de preşedinte pe Monica Gubernat. Legiferare în numele unei singure persoane”, a declarat Alexandru Kocsis.

La propunerea PSD a fost eliminat alineatul care prevedea explicit că un preşedinte demis nu mai poate ocupa această funcţie până la expirarea mandatului: „Se abrogă Art. 20 alin (6) din Legea 504/2002: Fostul preşedinte demis nu mai poate fi reales în funcţie până la expirarea mandatului.”

„Amendamentul a fost ascuns într-un proiect de lege aflat în procedură de urgenţă ce avea ca scop transpunerea unei directive europene în legislaţia naţională în domeniul audiovizualului. Proiectul iniţial nu viza vreo modificare legată de conducerea CNA. Cu alte cuvinte, o transpunere neconformă a acestei directive europene. Ca să înţeleagă toţi cititorii, Monica Gubernat a fost demisă în luna iunie a acestui an, după ce plenul Parlamentului a respins raportul de activitate al instituţiei”, a dezvăluit deputatul.

Conform legislaţiei actuale, Monica Gubernat îşi păstra calitatea de membru în cadrul Consiliului, dar nu mai putea fi preşedinte al instituţiei până la finalizarea mandatului.

„Comisiile de cultură reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au propus respingerea raportului CNA, iar Comisiile pentru buget au avizat negativ contul de execuţie bugetară al CNA pe anul 2020. Astăzi, efectele unei întregi proceduri parlamentare au fost anulate pentru a repune în funcţie un om agreat de PSD”, a conchis Alexandru Kocsis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.