Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că vechile partide “urăsc atât de mult USR” pentru că acesta din urmă a introdus în PNRR o cerinţă „greu de suportat pentru guvernul toxic PSD-PNL” şi anume aceea ca pensiile să nu depăşească 9.4% din PIB, scrie Epochtimes-romania.com.

„Ca să înţelegem mai bine de ce urăsc vechile partide atât de mult USR. Cristian Ghinea a reuşit să introducă în PNRR o cerinţă greu de suportat pentru guvernul toxic PSD-PNL: pensiile să nu depăşească 9.4% din PIB. Asta înseamnă obligarea guvernului la reformarea sistemului de pensii, reducerea masivă sau tăierea pensiilor speciale şi exclude, practic, orice nouă categorie de pensii speciale”, a declarat Moşteanu, într-o postare publicată luni, pe Facebook.

Liderul USR a argumentat că “nu pot creşte pensiile cu 10% pentru toţi pensionarii şi, în acelaşi timp, să dăm 600 milioane de lei anual pentru foşti primari, noi privilegii toxice”, întrucât ar depăşi plafonul de 9.4% din PIB.

În consecinţă, susţine Moşteanu, Guvernul are acum „o alegere de făcut: mărirea pensiilor pentru toţi pensionarii sau sinecuri pentru zeci de mii de foşti baroni?”

„Nici măcar PSD şi PNL, deşi au arătat de ce sunt în stare, nu cred că au cinismul să vină să explice părinţilor şi bunicilor noştri că au preferat să îi ţină cu o pensie de mizerie pentru a da privilegii primarilor. Cum ar zice liderii PSD şi PNL: ‘Ghinea e de vină’”, a conchis purtătorul de cuvânt al USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.