IPJ Mehedinți a transmis că este deschis un dosar penal după ce un sindicat al polițiștilor a acuzat conducerea inspectoratului județean de poliție că nu a reacționat după ce un agent a fost amenințat cu moartea de patronul unui restaurant, scrie Ziare.com.

Incidentul a avut loc în mai 2021, iar înregistrarea discuției dintre cei doi a fost făcută publică de Marian Godină.

Polițistul a verificat un restaurant din Strehaia deoarece avea informații că acolo are loc o petrecere organizată ilegal.

Patronul restaurantului: „Dacă vreodată te mai apropii de familia mea la 3 kilometri… Îți tai capul!!! Vin și te iau din pat. Bă, prostule, oricum te găsesc în noaptea asta!”

Polițistul amenințat: „Și ce vrei să-mi faci, dacă mă găsești? Zi, că vin la tine.”

Soţia patronului de restaurant a intervenit și ea în discuție și a încercat să-l intimideze pe polițist amintind un incident în care acesta ar fi greșit, ceea ce știau doar șefii acestuia.

Soția patronului: „O cercetare la locul accidentului de ce nu știi să o faci? În ziua de Paște de ce nu ai știut să îți faci meseria la locul accidentului? De ce te interesează evenimentele mele?”

Potrivit Europol, după ce a ieșit din tură, polițistul a fost sunat pe numărul personal de patronul restaurantului și amenințat cu moartea: „Iți tai capul f…-ți rasa mă-tii, vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu îți tai capu’!”.

Robert Popa, agent de poliție: „El a fost și la poliție și a zis: unde e Popa, că-l omor. L-am sunat pe șeful meu de la acea vreme. Nu mi-a răspuns, i-am dat un mesaj, i-am zis că am fost ultragiat și mi-a răspuns simplu, pe Whatsapp: fă plângere.”

Singura măsură luată atunci de șefii poliției a fost să-l mute pe agent în altă localitate, potrivit Sindicatului Europol.

După ce Marian Godină a făcut publică înregistrarea, IPJ Mehedinți a transmis că a fost deschis un dosar penal pentru ultraj, care se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.