Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, marţi, o alocuţiune în cadrul evenimentului de prezentare a Raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii pe anul 2021, scrie Epochtimes-romania.com.

Deşi s-a declarat un „partener al efortului de reformare a sistemului judiciar” şi a vorbit despre eliminarea Secţiei Speciale şi finalizarea procesului de revizuire a legilor Justiţiei măcelărite de PSD, Iohannis se află în cădere liberă în sondaje.

De la promulgarea „legii Mitralieră”, care scapă evazioniştii de puşcărie, până la aducerea PSD la guvernare, care deja aduce în Guvern un condamnat penal definitiv, iar la şefia Camerei Deputaţilor a numit a avocată cu legături dubiose cu interlopii, preşedintele şi-a dezamăgit şi înfuriat o mare parte dintre alegătorii care au pus ştampila pentru realegerea lui.

„E deja o tradiţie să particip la prezentarea Raportului anual de activitate al CSM. Provocările fără precedent, generate de criza sanitară cu care s-a confruntat întreaga societate în ultimii doi ani, sunt prezente şi astăzi. Marile sisteme publice, precum sistemul de sănătate, de educaţie sau sistemul judiciar, au fost nevoite să dezvolte o capacitate mai mare de adaptare la neprevăzut, pentru a-şi continua activitatea în serviciul publicului la standarde cât mai ridicate. Nu putem controla durata acestei pandemii, însă stă în puterea noastră să-i diminuăm efectele negative asupra existenţei noastre şi a celor din jur. În situaţii de criză, statele sunt nevoite să ia măsuri imediate pentru a proteja interesul general, viaţa şi sănătatea cetăţenilor, măsuri care implică uneori restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi fundamentale, în condiţiile stabilite de Constituţie şi de obligaţiile internaţionale ale României”, a declarat Iohannis.

În acest context, şeful statului susţine că misiunea justiţiei de a se asigura că restrângerea temporară a unor drepturi şi libertăţi este justificată şi vizează doar protejarea sănătăţii cetăţenilor devine cât se poate de importanţă.

„Justiţia consolidează încrederea în stat şi reaminteşte fiecărui cetăţean că nimeni nu este mai presus de lege. De aceea, într-o perioadă în care societatea este mai polarizată decât în alţi ani, răspunsul prompt şi profesionist al sistemului judiciar în a restabili pacea socială este esenţial. În acelaşi timp, în ciuda tuturor lucrurilor negative, pandemia a avut şi câteva efecte pozitive, iar accelerarea digitalizării este unul dintre ele. Aceste progrese trebuie să fie păstrate la toate nivelurile atunci când lucrurile vor reveni la normal, pentru că înseamnă timp câştigat pentru justiţiabili, pentru profesiile din domeniul juridic şi mai mult respect pentru fiecare participant la actul de justiţie”, a continuat Iohannis.

5 COMENTARII

 1. MAI FRATILOR ,IOHANIS ESTE UN SUSTINATOR AL HOTILOR DIN PSD DE F MULT TIMP.
  ACUM SI-A PLATIT DATORIA FATA DE PSD, ADUCNDU-I LA GUVERNARE, CA NU MAI ARE CE PIERDE,
  ESETE OMUL LUI VOICULECUSI ANTENE OTRAVITE SI ANTONESCU PNL CARE AU DISTRUS ROMANIA.
  POPORUL ASTA IDIOT L-A VOTAT DE 2 ORI , MEREU AU CREZUT CA NU MAI ESTE OMUL HOTILOR

 2. MAI FRATILOR ,IOHANIS ESTE UN SUSTINATOR AL HOTILOR DIN PSD DE F MULT TIMP.
  ACUM SI-A PLATIT DATORIA FATA DE PSD, ADUCNDU-I LA GUVERNARE, CA NU MAI ARE CE PIERDE,
  ESETE OMUL LUI VOICULECUSI ANTENE OTRAVITE SI ANTONESCU PNL CARE AU DISTRUS ROMANIA.
  POPORUL ASTA IDIOT L-A VOTAT DE 2 ORI , MEREU AU CREZUT CA NU MAI ESTE OMUL HOTILOR,
  BAI ZIARISTI MINCINOSI NIM ENI NU A MAI TRIMIS COMENTARIUL ASTA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.