Premierul Nicolae Ciucă a semnat luni deciziile pentru numirea lui Marian Neacșu (PSD) în funcția de secretar general al guvernului și a lui și Mircea Abrudean ca adjunct al acestuia, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Deciziile urmează să apară marți în Monitorul Oficial.

Neacșu este acum vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Fost secretar general al PSD, el a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El își angajase ilegal fiica la biroul său de parlamentar. Între timp, Neacșu a fost reabilitat. Neacșu a fost unul dintre greii PSD care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea în 2017, plecând ulterior la Pro România.

Mircea Abrudean este și acum secretar general adjunct al guvernului, fiind propulsat în funcție de Emil Boc, susținătorul său politic.

Secretarul general al guvernului este un personaj – cheie în structura executivului. El controlează tot fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern, de avizarea proiectelor legislative. În plus, Secretariatul General al Guvernului controlează mai multe instituții și companii de stat, dintre care unele cu bugete uriașe (Transgaz și Transelectrica).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.