Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, la Bilciureşti, în judeţul Dâmboviţa, că România poate deveni independentă din punct de vedere energetic într-un interval de timp care nu va depăşi cinci ani. Premierul a adăugat că asigurarea capacităţilor energetice reprezintă o prioritate pentru Guvern, scrie Epochtimes-romania.com.

“Tot ceea ce ţine de sistemul energetic şi de asigurarea capacităţilor energetice reprezintă o prioritate pentru Guvernul României. Nevoia de a găsi soluţii pe termen mediu şi lung de asemenea se află în primele trei priorităţi ale Guvernului şi, pentru că la început spuneam că am văzut că există potenţial, am avut o discuţie cu domnul ministru al Energiei, cu domnii directori ai Romgaz şi Depogaz şi am decis ca, pe data de 20 decembrie, la şedinţa de Guvern, dumnealor să vină şi să prezinte proiectele agreate în comun pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea capacităţilor de extracţie şi depozitare la nivel naţional.

Există speranţe să putem să ne folosim capitalul românesc, să putem să folosim capacităţile româneşti pentru a putea să ne atingem acest obiectiv de realizare a independenţei energetice într-un orizont de timp pe care l-am înţeles de la domnul ministru al Energiei că poate să nu depăşească cinci ani”, a precizat Ciucă, la Bilciureşti, unde a participat la prezentarea proiectului şi recepţia Staţiei de Uscare Gaze Naturale – Grup 145.

Totodată, premierul a transmis că este cât se poate de clar că România are nevoie de eforturi comune şi de o aliniere a proiectelor şi programelor, astfel încât să poată fi atins obiectivul independenţei energetice.

Reamintim că, duminică, la Antena 3, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că actuala coaliţie de guvernare ar trebui să creeze o companie energetică naţională care să producă energie verde, nucleară, pe cărbuni şi pe gaze. Obiectivul declarat: independenţa energetică a României în următorii 3-5 ani.

“Cred că e momentul, cu o asemenea forţă politică, să creăm o companie serioasă care să producă şi verde şi nuclear şi pe cărbuni şi gaze, o companie naţională astfel încât în 3-5 ani România să devină independentă energetic. Am vorbit cu specialiştii şi este abordarea corectă, dacă vrei să influenţezi. Ne-a arătat această criză”, a susţinut liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.