Partidul Zori Aurii (Golden Dawn) a fost declarat, miercuri, de un tribunal din Atena drept „organizatie criminala”. Sapte dintre liderii partidului au fost condamnati la inchisoare pentru organizarea asasinarii cantaretului hip hop Pavlos Fyssas in 2013. Partidul a fost astfel scos in afara legii, scrie Aktual24.ro.

Fondatorul si liderul Partidului grec Zori Aurii Nikos Michaloliakos a fost gasit vinovat, miercuri, de ”conducerea unei organizatii criminale”.

Verdictul a fost primit cu aplauze in sala de sedinta, dar si cu strigate de bucurie si cu tiruri de gaze lacrimogene in fata tribunalului impotruva sustinatorilor partidului.

Nikos Michaloliakos, in varsta de 62 de ani – un negationist al Holocaustului si un admirator al national-socialismului (nazism) – este unul dintre cei 68 de acuzati in acest proces-fluviu al Partidului Zori Aurii (neonazist), implicat intr-o crima si doua tentative de omor.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.