Preotul Teofil Gârbacea din Iacobeni a fost acuzat de o fată de 14 ani din localitate că a fost violată de către acesta. Contactat de Turnul Sfatului, Gârbacea a declarat că e vorba de o răzbunare venită din partea fostului soţ al actualei sale prietene. Preotul este încă căsătorit, procesul de divorţ nefiind finalizat şi ar fi în concubinaj cu o femeie de 24 de ani, şi ea în proces de divorţ. Cât despre fata care a reclamat violul, preotul susţine că aceata frecventa localul lui şi că el o mai ajuta cu bani, scrie Epochtimes-romania.com.

”Astăzi, 6 octombrie, la ora 18.41, prin apel 112, o minoră, în vârstă de 14 ani, din localitatea Iacobeni, a sesizat I.P.J. Sibiu cu privire la faptul că, în seara de 2 octombrie, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ar fi forţat-o să întreţină raporturi sexuale.

Poliţiştii sibieni au declanşat de îndată verificări, în prezent desfăşurându-se o anchetă, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi aplicării măsurilor legale în consecinţă”, anunţă IPJ Sibiu.

În „apărarea” sa, preotul a declarat că fata în cauză, despre care iniţial ştia că are 17 ani, a lucrat o perioadă la barul pe care el îl are în localitate.

„Eu am deschis un bar şi ea tot frecventa localul. Era pe aici tot timpul pentru că locuieşte aproape. Stă cu unchiul ei pentru că are o situaţie mai dificilă în familie, tatăl nu ştiu pe unde e, iar mama e prostituată. La un moment dat m-a întrebat dacă nu o angajez să mă ajute la bar. I-am zis că da, să alimenteze frigiderul, să strângă de pe masă.

Am zis că-i dau 30, 50 de lei pe seara în care mă ajută. Atunci mi-a spus că are 17 ani, dar împlineşte 18. Am întrebat la şcoală pe director de ea şi aşa am aflat că e în clasa a VIII-a. Atunci i-am spus că nu o pot angaja, dar am luat legătura cu tutorele ei şi a zis că o lasă să ajute la bar. Nu ca angajat. Mi-a cerut 1000 de lei că începea şcoala şi avea nevoie de lucruri şi i-am dat. Mai venea seara să ajute”, spune preotul Teofil Gârbacea pentru Turnul Sfatului.

Preotul a mai declarat că există mesaje pe care el le-ar fi trimis fetei, însă acestea ar fi false.

”Acum au apărut ceva mesaje, dar ea şi le-a pus pentru că avea acces la telefonul meu.

E vorba de nişte răzbunări. Eu am o prietenă pentru că sunt în divorţ de soţia mea. Soţul prietenei mele vrea să se răzbune. Eu am aproape 50 de ani, nu-mi făceam de lucru cu fata asta.

Pe mine nu m-a contactat poliţia, nu ştiu nimic. Aflu acum de la dumneavoastră. Dar ştiam că vor să se răzbune, m-au şi ameninţat”, mai spune preotul.

Surse din cadrul Mitropoliei Ardealului spun că preotul este suspendat din funcţie de două săptămâni din cauza cazului de adulter în care este implicat.

El ar fi încă căsătorit şi se află într-o relaţie de concubinaj cu o altă femeie, şi ea căsătorită.