Premierul Florin Citu a anuntat, miercuri, la finalul sedintei de Guvern ca executivul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezerva pentru proiectele locale. „25-30% se vor duce si catre primarii PSD”, a precizat Citu. De asemenea, Citu a anuntat si plafonarea preturilor la energie, principala solicitare a PSD in aceste zile. Pana acum, Citu a respins aceasta posibilitatea ca preturile la energie sa fie plafonate, scrie Aktual24.ro.

„Pur-sange pe pereti. Ia sa vedeti cum il reevalueaza PSD pe Citu dupa ce premierul a anuntat ca un guvern viitor (condus tot de el) va plafona tarifele la energie. Adica fix ceea ce tot cere PSD, iar liberalul ‘pur sange’ Citu a respins categoric.

Adaugati si miliardul scos de la fondul de rezerva al guvernului si trimis la primari si veti avea explicatia viitorului Cabinet Citu sustinut de PSD. Si de Iohannis, desigur.

Hai, bai, ca sunteti penibili, asta e septic ce faceti voi aici, nu poker”, a descris platic situatia jurnalistul Liviu Avram (Adevarul).

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezerva pentru proiectele locale, o parte din suma urmand sa acopere si costurile privind serviciile de asistenta sociala si de protectie a copiilor platite de consiliile judetene, a sustinut ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila.

Cseke Attila a mai anuntat ca 2.514 comune din Romania au primit o finantare in valoare totala de 614.873.000 de lei, 194 orase au primit 95.588.000 de lei, iar 123.346.000 lei au fost alocati pentru 48 de municipii. Fondurile acopera necesarul de finantare a autoritatilor publice locale, in functie de executia bugetara a acestora si de necesitati. 

Fondurile sunt necesare pentru finalizarea investitiilor publice finantate de stat sau din fonduri UE, precum si pentru cheltuieli urgente ale autoritatilor publice locale.

„Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie sa serveasca aceste comunitati locale. Prin masura adoptata astazi, ne asiguram ca investitiile pentru care au fost cheltuiti bani publici nu vor ramane neterminate”, a mai spus ministrul.

De asemenea, Florin Citu a declarat ca PNL si Guvernul sustin plafonarea preturilor la energie in Romania, iar o decizie in acest sens ar urma sa fie luata in prima sedinta de Executiv, dupa rezolvarea crizei politice.

„Referitor la pretul la energie, am vazut si evolutia preturilor in ultima perioada si am luat decizia ca PNL si Guvernul sa sustina plafonarea preturilor la energie in Romania. Va fi o decizie luata in prima sedinta de Guvern dupa ce se va rezolva criza, deci vom sustine plafonarea preturilor la energie la preturile pe care le vedem in aceasta perioada. De aceea avertizez toate companiile care vor sa profite de acest anunt in perioada urmatoare (…) ca vom folosi plafonarea la preturile actuale”, a declarat Florin Citu miercuri, la finalul sedintei de Guvern.

Dacă președintele Iohannis ar fi suspendat, cum ați vota la referendumul de demitere?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.