Omul de afaceri Sebastian Aurelian Ghita este in prezent inculpat in trei dosare penale aflate in lucru pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, se arata in raspunsul DNA la o solicitare formulata in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, scrie Aktual24.ro.

Din cele trei dosare aflate pe rol, unul se afla in stadiu avansat de instrumentare, procurorii DNA comunicand cu autoritatile din Serbia, unde Ghita e azilant. Este vorba despre dosarul ”Taxa pentru obtinerea de contracte IT”, in care, potrivit unor surse judiciare citate de G4Media.ro, DNA i-a comunicat lui Sebastian Ghita calitatea de inculpat prin comisie rogatorie in Serbia.

Celelalte doua dosare in care omul de afaceri apare in calitate de inculpat sunt ”Hidro Prahova” si ”Ponta-Blair”. Toate cele trei dosare au fost incepute de DNA Ploiesti si au fost preluate de DNA Central.

De asemenea, Directia Nationala Anticoruptie a comunicat ca, pana in prezent, procurorii nu au dispus solutii de clasare in ceea ce-l priveste pe Sebastian Ghita.

Aflat sub control judiciar, Sebastian Ghita a fugit din Romania in decembrie 2016, obtinand ulterior azil politic in Serbia.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.