Procurorul-șef interimar DNA, Anca Jurma, a declarat, marți, după discuția cu ministrul Justiției, că nu este nicio problemă de legalitate referitor la delegările făcute în instituție și că vor fi demarate procedurile necesare pentru numirea pe funcțiile de conducere, scrie aktual24.ro.

„Nu este vorba de nicio nulitate. Delegarea lor a fost în temeiul legii, la momentul la care au fost dispuse ordinele de delegare. Eu i-am găsit în DNA pe acești procurori, dacă vorbim de procurorii tineri, cei cu vechimea între 6 și 8 ani. Majoritatea dintre ei sunt procurori de judiciar, intră în ședințele de judecată. A fost o nevoie punctuală de a ocupa acele posturi pentru că nu ne putem permite să avem ședințe de judecată descoperite. Era nevoie de aceste delegări, pentru că procedurile de numire sunt de o durată mai mare. Delegările sunt absolut legale, nu a fost niciun fel de problemă, nu înțeleg de unde s-a inflamat această situatie”, a declarat, marți, Anca Jurma.
Procurorul-șef interimar DNA a anunțat că vor fi demarate procedurile de numire pe funcțiile de conducere.

„Inca de săptămâna trecută, ne-am gândit să facem demersurile necesare pentru a demara procedurile de numire pe funcțiile de conducere, pentru a nu mai continua sub forma delegării. Este un demers pe care îl vom face acolo unde ține de atribuția procurorului-șef la DNA, respectiv la procurorii șefi de servicii și birouri, iar în ceea ce privește procurorii-șefi de secție este atribuția ministrului Justiției. Legea prevede în mod expres ca procurorii care au fost numiți sub imperiul legii vechi, își continuă activitatea sub imperiul legii noi în DNA. Nu este niciun fel de problemă de legalitate”, a completat Anca Jurma.

Procurorul general al României a declarat, marți, după discuția cu ministrul Justiției, procurorul-șef interimar DNA și procurorul-șef DIICOT, că există un deficit de 450 de procurori în Ministerul Public și, de aceea, a fost nevoie de delegarea procurorilor. Luni, Augustin Lazăr a dispus încetarea delegării pentru șase procurori din DNA, care nu îndeplineau condiția de vechime în funcție de minim 8 ani.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.