Potrivit unei hotărări de guvern aflate în dezbatere publică, guvernul Orban va scoate din Fondul de rezervă suma de 500 de milioane de lei și o va redistribui către cele două programe naționale de dezvoltare locală, PNDL 1 și PNDL 2, scrie Newsweek.ro.

Banii ar ajunge la primării, în prag de campanie electorală.

„Se aprobă suplimentarea bugetului Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei, pe anul 2020, la capitolul 70.01 ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, titlul 51 ”Transferuri între unități ale administrației publice”, cu suma de 500.000 mii lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, reprezentând credite bugetare, pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală etapele I și II”, se arată în proiectul de hotărâre.

Bugetul anual pentru PNDL I si II a fost deja epuizat, la jumătatea anului. Suplimentarea cu 500 de milioane de lei „asigură onorarea solicitărilor” înregistrare la Guvern din partea primăriilor, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Prin legea bugetului de stat pe anul 2020 au fost aprobate credite bugetare pentru PNDL în cuantum de 3,2 miliarde de lei. La acest moment, situația execuției bugetare a bugetului programului aferent anului 2020 este următoarea: PNDL I – a fost transferată beneficiarilor suma de 358.280 mii lei; PNDL II – a fost transferată beneficiarilor suma de 2.996.920 mii lei.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here