Premierul Viorica Dăncilă participă sâmbătă la Sofia, în Bulgaria, la Summit-ului şefilor de guvern ai statelor ce sunt parte la formatul de cooperare R.P. Chineză – Europa Centrală şi de Est (“16+1”), informează G4Media.ro.

Un moment interesant al summitului va fi semnarea, de către ministrul Lucian Șova, a unui Memorandum de Înţelegere între Ministerul Transporturilor din România şi Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă din Republica Populară Chineză pentru cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii.

Deocamdată nu se știu detalii despre conținutul înțelegerii cu chinezii în domeniul infrastructurii, dar aceasta vine în contextul eșecului Guvernului de la București de a atrage bani europeni pentru construirea de autostrăzi în România și pe fondul discuțiilor din PSD pe marginea interesului tot mai mare pentru banii Beijingului. Bani care vin fără condițiile stricte precum cei de la Bruxelles, mai ușor de sifonat și de redirecționat spre pușculițe personale sau de partid.

Citește și ”TENSIUNE mare în familia Dăncilă. Soțul Vioricăi pare tot mai hotărât să intenteze DIVORȚ

Luna trecută, Ministerul Transporturilor a anunțat că renunță la pregătirea proiectului autostrăzii Comarnic – Brașov cu Banca Mondială, un proiect revoluționar pentru infrastructura din România inițiat anul trecut de guvernul Tudose. Practic, după mai mult de jumătate de an de pregătiri, proiectul cu Banca Mondială e abandonat în favoarea unui viitor parteneriat public-privat.

Și celelalte mari proiecte de infrastructură stagnează sub guvernarea PSD, autostrada Sibiu – Pitești, autostrada Târgu Mureș – Iași, ca să dăm numai câteva exemple.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.