Primarul comunei subiene Turnu Roșu, Stelian Istrate (ales sub steagul ALDE, trecut recent la PMP), a dat de belea. Fiul său, Flavius Istrate (22 de ani), a fost reținut miercuri, sub acuzația de viol, și trimis în arest preventiv pentru 30 de zile, scrie Ziaristii.com.

Primele acuzații aduse beizadelei datează de la sfârșitul anului trecut, atunci când o fată de 14 ani a depus reclamație la Poliție spunând că a fost victima unui viol. Cercetările au fost blocate din cauza Covid-19, deoarece un martor al acuzării a fost prins de pandemie în străinătate și nu a putut fi reveni în țară pentru a fi interogat, informează Turnul Sfatului.

La începutul anului 2020, mama copilei de 14 ani din Turnu Roșu a revenit la Poliție și a reclamat faptul că fiul primarului din comună i-a violat fata. Fapta s-ar fi petrecut în preajma Crăciunului 2019, chiar în apropierea Casei de cultură din localitate.

Sesizarea a fost depusă târziu, susțin polițiștii, iar raportul medico-legal întocmit de medici nu e concludent.

„Expertiza făcută atunci nu ajută la finalizarea cazului, deoarece s-a constatat că dezvirginizarea nu era de dată recentă”, precizează surse apropiate anchetei.

Plângerea s-a făcut la trei săptămâni după faptă, susțin aceleași surse, fapt ce îngreunează mersul anchetei. O altă problemă ține de faptul că un martor al presupusului caz de viol este plecat din țară și nu poate fi audiat. Această informație a fost confirmată în urmă cu câteva săptămâni de purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

„Unul din martori este plecat din țară, și din cauza pandemiei de coronavirus nu s-a mai putut realiza audierea. Persoana se află în vizită la un membru al familiei și a rămas blocată în statul respectiv din cauza închiderii granițelor”, a precizat Luciana Lazăr.

Martorul blocat peste graniță ar fi o altă minoră, prietenă a fetei de 14 ani care spune că a fost violată. Ea ar fi fost cea care i-ar fi surprins pe cei doi.

Polițiștii urmau să înceapă atunci demersurile pentru interogarea martorului prin intermediul comisiei rogatorii. Prin aceasta se acordă permisiunea unui organ de urmărire penală dintr-un alt stat să ia mărturia unui martor, să administreze alte dovezi ori să efectueze unele acte procedurale.

„E o dezinformare totală, ceva propagandă electorală”

„Nu știu ce s-a întâmplat. Eu m-am uitat pe camerele video în ziua respectivă. E o dezinformare totală, ceva propagandă electorală. Mai mult nu vreau să dau niciun detaliu, pentru că nu știu. Iar dacă fata aia a zis greșit și minte, să plătească! Dacă a greșit fiul meu, la fel, să plătească! Nu dau niciun fel de relații pentru că nu știu, dar eu cred că e o făcătură. Nu-mi place nici mie, dar asta e, nu vreau să comentez”, a declarat atunci Stelian Istrate.La începutul scandalului, când toată comuna vuia că fiul primarului a violat-o pe fata de 14 ani, primarul Stelian Istrate spunea că nu știe nimic de acest caz.

Acum, când se apropie alegerile locale, primarul a fost lovit de realitatea cruntă: fiul său se află în arest preventiv.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here