Șeful DIICOT, mazilit pentru două dosare care duc spre Tăriceanu. Este vorba despre dosarul Rompetrol II, fapt recunoscut chiar de Horodniceanu în cursul zilei de miercuri, și un alt dosar,  Petrom-OMV, aflat în urmărire penală in rem deocamdată. Conform G4Media.ro, dosarul priveşte externalizarea de către Petrom a serviciilor de modernizare a sondelor de foraj astfel încât compania să respecte obligaţiile de mediu, potrivit legislaţiei comunitare, după aderarea României la UE în 2007.

Dosarul Rompetrol II este un dosar care are 3.200 de volume, cu sechestre aplicate de circa 700 de milioane de euro. Pentru ultimii doi procurori care au lucrat în acest dosar (procurorii Adriana Cristescu şi Mirel Rădescu – n.r.) s-a formulat o cerere către CSM de revocare. Pentru primul, pentru o tergiversare de 6 ani a cauzei, iar pentru cel de-al doilea pentru aspecte de nelegalitate a soluţiei.  Niciuna dintre solicitările de revocare nu au fost avizate de CSM, unul dintre procurori fiind pensionat, iar celălalt fiind transferat la un alt Parchet”.

Citește și ”Pesediștii răbufnesc! Primar PSD: Mitingul este făcut pentru PENALUL Dragnea

Surse judiciare au explicat însă pentru G4Media.ro că nenominalizarea lui Horodniceanu de către ministrul Justiţiei Tudorel Toader pentru un nou mandat de şef al DIICOT ar putea fi motivată şi de instrumentarea în mandatul lui a unui alt dosar din zona Energo. Cazul Petrom-OMV e aflat în urmărire penală in rem deocamdată. Dosarul priveşte externalizarea de către Petrom a serviciilor de modernizare a sondelor de foraj astfel încât compania să respecte obligaţiile de mediu, potrivit legislaţiei comunitare, după aderarea României la UE în 2007.

Chiar dacă nu este asumat oficial şi pozează în tehnocrat, ministrul Justiţiei Tudorel Toader este susţinut de ALDE, partidul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. ALDE deţine şi portofoliul Energiei prin ministrul Anton Anton, un apropiat al lui Tăriceanu. Liderul ALDE a fost ministrul Industriilor în Guvernul CDR în 1997. Ulterior, el a fost administrator al Rompetrol Downstream între 2003 şi 2004, pe când grupul era deţinut de prietenul lui, Dinu Patriciu. Acesta din urmă a decedat înainte de sentinţa din dosarul Rompetrol I, însă amicul lui Tăriceanu şi Patriciu, fostul jurnalist Sorin Roşca Stănescu, a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de detenţie pentru manipularea bursei de capital.

“Tăriceanu a speculat 10 milioane de acţiuni Rompetrol pe bază de pont”, titra ziarul Gândul în 2005.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!