Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a comparat preţurile la serviciile de salubritate prestate în Oradea cu cele din Sectorul 1 al Capitalei, în contextul în care diferenţa dintre cele două „zone” administrate ar fi de doar 40.000 de locuitori, scrie Epochtimes-romania.com.

Într-un interviu acordat la Digi24, Bolojan a precizat că în Oradea, oraş cu 210.000 locuitori, primăria plăteşte unei companii private pentru serviciile de salubritate şi deszăpezire 11 milioane de lei, în vreme ce Sectorul 1 din Bucureşti, în care locuiesc 250.000 de locuitori, administraţia locală este nevoită să scoată din „buzunar” – pentru acelaşi gen de servicii – de aproape 5 ori mai mulţi bani, respectiv peste 50 milioane euro.

„Eu înţeleg că în Bucureşti veniturile încasate de primărie pe cap de locuitor sunt de 9.000 lei/an faţă de 2.700 lei/an la Oradea, dar să te coste salubrizarea de aproape 5 ori mai mult la o diferenţă de doar 30.000 de locuitori e ceva foarte în neregulă aici la Bucureşti”, a declarat Bolojan.

Afirmaţiile lui Ilie Bolojan vin în contextul în care operatorul de salubritate care deserveşte sectorul 1 al Capitalei, respectiv firma Romprest, a încheiat un contract pe vremea fostului primar Andrei Chiliman pentru o perioadă de 25 de ani. Pe motiv că nu i-au fost achitate facturile, Romprest a sistat pentru o perioadă de timp prestarea serviciilor, astfel încât sectorul respectiv era sufocat de gunoaiele abandonate pe stradă, care emanau un miros pestilenţial, fiind pe punctul de a se transforma în adevărate focare de infecţie.

Duminică însă, primarul Sectorului 1 a anunţat că „operatorul de salubritate a anunţat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector şi şi-a recunoscut vina pentru şantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul”. Clotilde Armand a avertizat însă că Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj împotriva acţionarilor Companiei Romprest Service S.A. şi solicită autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator.

„Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot”, a subliniat primarul Sectorului 1 al Capitalei.

A reușit premierul Florin Cîțu să-și țină promisiunea de a opri nepotismele și conflictele de interese?

View Results

Loading ... Loading ...

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.700 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here