Comisarul șef Marian Iorga a fost numit de ministrul de Interne, Marcel Vela, șef interimar al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. El a fost propulsat în funcție de Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, care l-a adus de la șefia Inspectoratului de poliție din Călărași, scrie G4Media.ro.

Noul șef al poliției prahovene este un nume controversat în Călărași. Publicația Newsweek a scris în noiembrie 2019 că acesta a fost surprins la petreceri cu mari evazioniști locali, dar și cu politicieni PSD.

Astfel, potrivit Newsweek, fostul șef al IPJ Călărași a participat la o petrecere la localul „Monica“, unde a stat la masă lângă afaceristul Marius Răzvan Popa, condamnat în primă instanță la șase ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

La o altă petrecere, comisarul șef Marian Iorga Șeful IPJ Călărași a fost fotografiat la o terasă alături de George Chiriță (fost președinte executiv și actual vicepreședinte al PSD Călărași), comisarul Sorin Mihalache (șeful Poliției Rutiere Călărași) și afaceristul Nelu Lățcan, mai scrie Newsweek.

Unul dintre oamenii care au vorbit în spațiul public despre comisarul șef Marian Iorga este liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă (foto dreapta), care în trecut a făcut o plângere penală la DNA în care îl acuză, printre altele, de luare de mită. Acesta a detaliat pentru ziarul prahovean Incomod neregulile pe care le-a sesizat despre Marian Iorga de-a lungul timpului.

“Am făcut din noiembrie 2019 plângere penală la DNA, de la sfârșitul anului trecut, am fost chemat să dau lămuriri, de mai multe ori am discutat cu procurorul de caz, au fost audiați oamenii în acel dosar, sunt probe directe, înscrisuri din care rezultă luări de mită ale domnului Iorga, probe directe din care rezultă fără niciun dubiu că a luat mită. Nu există niciun fel de dubii, o să vă spun altfel, dacă eram eu, sau altă persoană din țara asta, fără protecția de care beneficiază dn. Iorga, probabil că eram în executarea pedepsei acum, la probele care sunt în acel dosar. Este o urmărire penală in rem, iar faza de urmărire penală este nepublică și dacă aș ieși eu public cu niște elemente s-ar interpreta că scot date din dosar, dar dacă vreți să vă documentați este plin facebook-ul din zona Călărași cu date, de exemplu că a cumpărat mașini din Germania cu 5.000 de euro și le-a vândut la firma Aldis cu 15.000 de euro, o firmă mare din Călărași. Am văzut și eu în presa online din zona respectivă, este vorba despre două mașini cumpărate din Germania și vândute de 3-4 ori mai scump la firma din Călărași”, spune Dumitru Coarnă.

Ziarul Ediția de Călărași anunța în ianuarie 2020 că ministrul de Interne, Marcel Vela, anunțase că s-au început cercetările în cazul unor mai multe infracțiuni ale șefului IPJ Călărași, Marian Iorga. „Da, au fost transmise la IGPR și de acolo s-au transmis la instituțiile abilitate să cerceteze chestiuni penale. Verificați oficial la IGPR și DGA. Nu pot să dau eu date din dosare. Evident că la finalul cercetării se vor lua toate măsurile legale!”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Marcel Vela.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.