Jurnalistul Dan Turturică, un bun cunoscator al culiselor serviciilor de informații, publică o analiză îngrijorătoare a posibilelor resorturi care l-au determinat pe Florian Coldea să lanseze public amenințări la adresa ”trădătorilor”, infomează aktual24.ro.

Turturică este de părere ca generalul SRI i-a avertizat în acest mod pe ”agenții unor puteri străine” care au ajuns până la vârful statului.

”Acum suntem, din nou, la rascruce. Faptul că Florian Coldea și-a formulat amenințarea față de cei care trădează interesele naționale imediat după ce a spus că ‘pe perioada mandatului meu, interesele de securitate ale României au fost corect apărate de serviciu în cooperare cu alte instituții interne și internaționale’ poate fi interpretat ca un avertisment în primul rând față de agenții unor puteri străine care au penetrat până la vârful politicii și al statului.

Dacă este așa, vom afla în curând. Pentru că dacă fostul numar doi din SRI știe astfel de lucruri, iar statul nu face nimic împotriva lor, are o obligație morală de a le aduce la cunoștința opiniei publice. Cu orice risc.

Dacă nu o va face, înseamnă că răfuiala sa este, într-adevăr, doar cu cei care au presat și au făcut posibilă scoaterea la lumină a protocoalelor SRI. Adică, o miză maruntă, personală, de supraviețuire, insignifiantă prin comparație cu riscurile la adresa siguranței și stabilității României”, a scris Turturica pe site-ul Digi24.

Jurnalistul a detaliat apoi apoi la care putere străină face referire.

”În Statele Unite este un scandal cât casa privind colaborarea unor politicieni, oameni de afaceri și experți din zona militară și de informații cu Rusia. La fel în Anglia, în Germania și în Franța. Pe austrieci, pe unguri, pe slovaci și pe câți alții, Putin i-a încălecat de tot. În acest context, nu vă surprinde că în România tema colaborării cu Rusia este aproape inexistentă pe agenda publică? Chiar așa ”no collusion” pe toată linia? În afară de câțiva jurnaliști, pare că nu interesează pe nimeni alinierea unor acțiuni parlamentare și guvernamentale la retorica și interesele Rusiei.

Nu are Rusia interese în România? Să fim serioși! Doar și prezența scutului anti-rachetă este un motiv suficient ca Putin să investească masiv în preluarea controlului sau măcar în influențarea semnificativă a deciziilor care se iau la București.

Nu are resurse Rusia să cumpere cozi de topor aici? Chiar așa, America și Anglia au ajuns șvaițer și noi suntem zid de beton, făcut doar din patrioți care nu și-ar vinde țara nici pe un milion?! Știți răspunsul. Toți marii corupți sunt aliați naturali ai regimului de la Kremlin. Este suficient să întindă mâna și îi bagă pe toți în buzunar. Dacă nu cumva a și făcut-o deja.

Și atunci cum se explică tăcerea pe acest subiect? Dar mai ales cum se explică tăcerea SRI, principala instituție responsabilă cu blocarea tuturor influențelor străine maligne și nu doar a celor rusești?

Ei bine, tăcerea SRI pe acest subiect nu este neapărat o veste proastă. Câtă vreme influențele străine nu se materializează în acțiuni politice sau administrative, câtă vreme România nu face ce își doresc alte puteri și care contravine intereselor naționale, tăcerea serviciilor de informații este chiar un semn bun. Un indicator de profesionalism și de eficiență”, a explicat Turturică.

Dragnea, Tăriceanu, sunteți bine?

SEMNEAZĂ ȘI TU PETIȚIA DE DIZOLVARE A PSD https://petitieonline.net/petitie/29746158

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

  1. Cam cine poate iși face “gașcă”să-și asigure un loc căduț …., că se poate și proșți sunt ..cacalău !
    Țara și Poporul sunt …vorbe de prostit …pe mulți !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.