Un program național pus pe picioare de Liviu Dragnea a loializat politic mii de primari, scrie Newsweek.ro.

Sunt sondajele un argument pentru recrutarea primarilor PSD și ALDE pe care, tu PNL, îi acuzai că au furat din PNDL?

View Results

Loading ... Loading ...

10 miliarde de euro. Atât s-au tocat pentru dezvoltarea României în ultimii șapte ani prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Acest program a fost inventat în 2013 de fostul președinte al PSD Liviu Dragnea, în mandatul său de ministru al Dezvoltării, pentru a putea deține controlul total asupra primarilor din întreaga țară.

Banii au fost alocați în funcție de apartenența politică și dragostea arătată față de partid. Miniștrii Dezvoltării care i-au succedat în funcție lui Dragnea s-au comportat la fel.

Fondurile au fost împărțite în 13.000 de proiecte în funcție de interesul partidului și al demnitarilor.

Această strategie putredă face aproape imposibil de calculat întregul jaf, dar datele generale arată că banii au mers mai mult către autorități locale controlate de PSD.

Pentru a înțelege mai bine dimensiunea jafului, gandiți-vă că un primar PNL al unei comune din județul Tulcea a primit peste 10.000.000 de euro. Un singur primar dintr-o amărâtă de comună, peste zece milioane de euro! Evident, acesta a fost prețul pentru ca Ștefan Ilie, primarul comunei Luncavița, să facă campanie electorală PSD-ului și chiar să afișeze la braț cu aceștia ani la rând.

Însă unul dintre cele elocvente exemple despre sifonarea banilor publici prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este cel al preotului Mădălin Adrian Iscru, afacerist de profesie, care ajuns să fie angajat pe funcția de consilier al fostului secretar de stat de la Dezvoltare Adrian Ionuț Gâdea, coordonatorul PNDL.

Gâdea este nimeni altul decât urmașul lui Liviu Dragnea, lăsat la șefia județului Teleorman, trimis în judecată pentru controversata afacere Belina, dar promovat la București pentru a ges­tiona cu mână de fier banii alocați primarilor.

În schimb, consilierul său personal, preotul Mădălin Iscru, prin cel puțin două firme (Siluan Proiect și Hercinic SRL), a beneficiat de contracte de zeci de milioane lei decontate prin PNDL.

Contractele primite direct de Iscru au fost luate la puricat de Direcția Națională Anticorupție, iar averea preotului a făcut obiectul unei anchete a Agenției Naționale de Integritate.

Click AICI! Peste 13.000 de persoane te așteaptă să te alături grupului de Facebook ”România EUROPEANĂ” pentru a dezbate cele mai interesante subiecte.

Dacă vrei să dormi liniștit, trezește-te! Și nu uita că un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here