Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că în acest moment nu mai există nicio doză de imunoglobulină, că sunt sute de pacienți afectați și că singura soluție în acest moment era declanșarea mecanismului de protecție civilă, prin solicitarea ajutorului țărilor UE și NATO pentru criza imunoglobulinei. Ea a spus că deja există un răspuns de la un stat membru, cu care s-a luat legătura.

”În acest moment nu mai avem nicio doză de imunoglobulină, sunt pacienți care așteaptă de multă vreme acest tratament. Deși aveam promisiune de la furnizori pentru luna martie, aceasta nu poate fi onorată, iar luna aprilie este prea îndepărtată. Prim-ministrul ne-a dat acceptul pentru declanțarea acestui mecanism”, a afirmat Pintea.

”Secretarul de stat Raed Arafat, fiind la Bruxelles, a transmis această cerere și statelor membre NATO. Anual, țara noastră are nevoie de 956 de kilograme de imunoglobuline necesara persoanelor cu boli rare, necesar care anul trecut, de exemplu, nu a fost asigurat”, a mai spus ministrul și toate acestea în timp ce Dragnea și borfașii lui se bat disperați să schimbe Justiția în favoarea lor.

SEMNEAZĂ ȘI TU https://petitieonline.net/petitie/29746158 

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.