Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a modificat cu de la sine putere contractul de management administrativ-financiar dintre instituția pe care o conduce și directorii unităților de învățământ din sector, cărora primăria le asigură bugetul. Contractul standard e reglementat printr-un ordin al Ministerului Educației Naționale, însă Băluță a adăugat clauze care îi pun pe directori la cheremul său.

Cea mai importantă dintre aceste clauze spune că directorii se obligă să realizeze toate achizițiile publice ”doar cu aprobarea prealabilă a Primarului Sectorului 4”.

Cei mai mulți directori s-au conformat, iar cei care au refuzat să semneze au fost chemați la inspectorat, unde li s-a transmis că ar face bine să accepte condițiile impuse de primar. Inspectoratul Școlar al Municipiului București este condus de Ioana Neacșu, colegă de partid a lui Daniel Băluță (PSD).

După ce a obținut semnăturile directorilor, Primăria Sectorului 4 a încheiat trei contracte cadru în valoare de peste 100 de milioane de lei (21 de milioane de euro) prin care a stabilit firmele de la care școlile din sector pot face achiziții. Cele trei contracte acoperă tot ce are nevoie o unitate de învățământ (birotică și papetărie, produse de curățenie, lucrări de construcții și reparații), astfel că niciun leu din bugetul alocat celor 71 de unități de învățământ din sector nu se duce decât spre firmele agreate de primarul Băluță. (Sursa: Recorder.ro)

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Dăncilă nu candidează la europarlamentare pentru că are de implementat programul de guvernare

Mihai Tudose: PSD a căzut sub 20%. Ioan Rus: Partidul merge spre dizolvare totală – dacnews.net

EXPLOZIV Dragnea și-a anulat ”marea vizită” în SUA de frică să nu fie arestat – dacnews.net

Un cunoscut vlogger din România șterge pe jos cu Tăriceanu. Tânărul are 100% dreptate – dacnews.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here