Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Naţiei, spune lucrurilor pe nume, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre sistemul românesc de învățământ. ”Am văzut ce trebuie să învețe Robert pentru un test la biologie.”

Postarea integrală:

Am văzut ce trebuie să învețe Robert pentru un test la biologie (clasa a noua), cu diviziunea celulară și mitoză și meioză și veioză și cromozomi și cariokinetică și m-au apucat iar toți dracii pe rahatul ăsta de școală care nu s-a schimbat aproape deloc. Aceeași materie făcută și predată astfel încât nu doar să nu înțelegi nimic, ci cu intenția clară de a te face să o detești, astfel încât singura ta șansă să fie memorarea, ca să împuști o notă. În felul ăsta, urmând o programă absolut imbecilă, profesorii se fac că predau, copiii se fac că învață și nu pun întrebări, pentru că, deh, la multe materii profii nu suportă să faci pe deșteptul și să întrebi ceva, și cu toții devenim mai tâmpiți cu fiecare generație. Superb! Pentru că țara ne vrea proști, ca să nu facem gât când se cumpără arme de toți banii, de pildă.

Și așa mi-am adus aminte de cartea asta și cred că ar ieși un podcast frumos Vocea nației pe acest subiect. Probabil peste trei săptămâni, că următoarele două sunt deja stabilite.

Duminică plăcută. Și nu-i mai lăsați pe copii să învețe ca papagalii, cereți-le și ajutați-i să înțeleagă, să deprindă abilitatea de a vorbi liber despre ceea ce au citit. Altfel, vor face o facultate ca să pună marfă în raft la hipermerket pe salariu minim. Plus bonuri de masă. Uraaa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.