Metrorex ajunge sa plătească o serie de beneficii financiare la care majoritatea angajaților din sectorul public și privat nici nu pot visa. Liderii de sindicat se bucură de beneficii în plus, scrie Buletin de București.

Contractul Colectiv de Muncă(CCM) de la Metrorex dar și grila cu clasele de salarizare în baza căreia se calculează lefurile, fără sporuri, la nivelul companiei de stat arată beneficiile financiare substanțiale de care se bucură angajații din subteran ca urmare a negocierilor care au loc anual între Consiliul de Administrație de la Metrorex și organizația sindicală UNITATEA – Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Potrivit ultimelor negocieri, salariile de bază au ajuns până la 10.326 de lei, la care se mai adaugă sporuri de care beneficiază toți angajații.

Spre exemplu, pentru salariații care lucrează în birourile din Ministerul Transporturilor se aplica un “spor de metrou” de 20% în timp ce pentru personalul care lucreaza în subteran, fie că e vorba de Dispecerat sau Secția Linii, sporul este de până la 40%.

La toate acestea se adaugă sporul de noxe de 10% și dar și sporurile de vechime după cum urmează: vechime în muncă de trei ani – 12% spor, 5 ani – 15% , 10 ani – 18% și peste 20 de ani – 20%.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here