Publicistul Cristian Tudor Popescu ar vrea să-l vadă botezat în mare pe ÎPS Teodosie, scufundat de trei ori până la fund, iar el însuși se oferă să-l apese pe cap. Anunțul lui CTP vine după declarațiile făcute de anarhistul Arhiepiscop al Tomisului despre cazul bebelușului mort la Suceava, înecat în urma unui botez, scrie Ziaristii.com. 

„Nicicum nu se schimbă ritualul (botezului – n. red.). Pentru că… o să dau şi temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credinţă sunt valabile şi peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Aşa a fost şi cu linguriţa. Păi, cum să schimbi linguriţa? Am explicat, linguriţa e Maica Domnului. Înlocuieşti pe Maica Domnului cu o femeie oarecare? Nici vorbă. Nu se schimbă nimic„, spunea ÎPS Teodosie despre ritualul botezului.

Indignat de declarațiile înaltei și provocatoarei fețe bisericești, CTP a precizat la postul Europa FM„«Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidăm», a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța, după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță întru botez de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă. Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași. Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund. Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap…”

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here