Alexandra Toader, membru al CNSAS, atrage atenția că acordarea avizului CNSAS în cazul Adinei Florea, propusă din nou la DNA de ministrul justiției, ridică o serie de probleme de legalitate. Jurnalistul Mircea Marian consideră că avem de a face cu un „fals în acte publice”.

Într-o notă adresată pe data de 3 ianuarie președintelui instituției, Constantin Buchet, Alexandra Toader susține că ședința din 21 decembrie 2018, în care trebuia să fie luată în discuție Nota de constatare, nu a mai avut loc și că documentul (avizul de necolaborare) a fost întocmit înainte de a primi răspunsurile de la toți deținătorii de arhivă, în cazul de față Mapn, informează g4media.ro.

”Un alt element pe care vi-l semnalez privește ședința ‘de urgenta’ convocată pentru data de 21 decembrie 2018, pentru a se vota doar menținerea adeverinței în cazul doamnei Adina Florea. Ședința nu s-a mai ținut, în lipsă de cvorum. Cu toate acestea, publicarea pe pagina de internet a Ordinii de zi a ședinței din 21 decembrie 2018 poate crea confuzia că membrii Colegiului s-au întrunit la respectiva dată. În acest sens, consider necesară postarea pe site-ul CNSAS a unei mențiuni în dreptul Ordinii de zi a ședinței care nu a mai avut loc, care să lămurească acest aspect și, de asemenea, să se specifice data pentru care se reportează. De asemenea, consider că trebuie să li se transmită tuturor membrilor Colegiului proiectul ordinii de zi din data de 21 decembrie 2018. (…)

În privința Notei de constatare S/DI/I/1737/19.12.2018, privitoare la doamna Adina Florea – inclusă pe ordinea de zi a ședinței din 21 decembrie 2018, care nu a mai avut loc – vă semnalez faptul că a fost întocmită înainte de a primi răspunsurile de la toți deținătorii de arhivă, în cazul de față, Mapn. Acest aspect este unul de remarcat, întrucât legalitatea votului acesteia la o viitoare ședința ar putea fi contestată. În plus, data la care s-a emis ordinea de zi (20 decembrie), este anterioară momentului emiterii avizului Direcției Juridice (21 decembrie)”, se arată în nota transmisă de Alexandra Toader.

Tudorel Toader a trimis, pe 27 decembrie, din nou propunerea ca Adina Florea să fie numită la șefia DNA, deși fusese respinsă de președintele Klaus Iohannis care a invocat tocmai probleme legate de avizul CNSAS.

Citește și ”Tatăl Vioricăi Dăncilă, condamnat la închisoare și amnistiat pe vremea lui Ceaușescu

Mircea Marian afirmă că avem de aface cu un „fals în acte publice”.

„Fals în acte publice: CNSAS i-a dat Adinei Florea, candidata mafiei pesediste la șefia DNA, adeverința de necolaborare cu Secu deși nu se strânsese cvorumul de ședință a colegiului CNSAS și nici nu primiseră răspunsul ministerului Apărării.

Cum e să pui șefă la DNA, să păzească legea, prin asemenea falsuri grosolane? Asta înseamnă stat mafiot!”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Întrebat, luni, ce va face dacă președintele Iohannis va respinge din nou propunerea sa de numire a Adinei Florea la șefia DNA, ministrul Justiției a dat de înțeles că șeful statului este obligat să o numească pe această.

„Procedura nu s-a încheiat (…) Nimeni nu are dreptul de decizie discreționară, dincolo de Constitutie”, a afirmat Toader. Întrebat de un jurnalist dacă acest lucru înseamnă că președintele este obligat să o numească pe Adina Florea, refuzată deja o dată, Toader a răspuns: „Eu mă bucur că înțelegeți, chiar și mai tarziu”.

”Țară liberă, ziariști ocupați” – Ne-am propus să oferim ceea ce politicienii corupți, și nu numai, au reușit răpească tuturor cetățenilor: demnitatea, adevărul și curajul. Alege să fii patronul nostru – www.patreon.com/dacnews

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.