AUR a fost marea surpriză a alegerilor de anul trecut. Apărut parcă de nicăieri, partidul este asociat de mulți români cu naționalismul și valorile tradiționale, iar de alții cu extremismul. Prezent în arena EVZ Play, liderul AUR George Simion a răspuns unor întrebări fulger adresate de moderatorii Robert Turcescu și Dan Andronic.

Criza valorilor este la fel de acută în societatea românească cum este și criza pandemică sau criza economică. Invocarea unor personalități istorice, inclusiv unele controversate, a făcut parte încă de la lansare din platforma politică a Alianței pentru Unirea Românilor.

Rugat să caracterizeze câteva personaje istorice mai vechi sau mai de actualitate, liderul AUR a subliniat că ar prefera mai degrabă să vorbească nu despre Iiescu, ci despre alt tip de personaje cum ar fi poetul Adrian Păunescu, pe care a mărturisit că îl admiră. De altfel, George Simion a recitat în direct o poezie a bardului de la Bârca.

Chestionat de moderatorul Robert Turcescu ce părere are despre Putin, politicianul a remarcat: „E un criminal, dar totodată își iubește poporul lui. Ar trebui cineva să iubească poporul ăsta. Noi ne iubim țara. De 30 de ani ne-au condus criminalii. Între un criminal și un nătâng aleg criminalul”. Simion a precizat, de asemenea, ce ar alege dintre un conducător prost și unul corupt.

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.