Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreşedinte PNL şi fost primar al Aradului, a declarat vineri, la postul B1 TV, că primarii ar trebui să primească pensii speciale pe motiv că aceştia au avut doar indemnizaţie pe durata mandatelor lor, din care nu a mers nimic la contributivitate, scrie Epochtimes-romania.com.

„Am 19 ani în administraţie şi vreau să ştiţi că dacă mâine aş ieşi la pensie, cei 19 ani nu sunt calculaţi. Puţină lume ştie că primarii au avut doar indemnizaţie şi din indemnizaţie nu a mers nimic la contributivitate şi nu e vina primarului că aşa a fost legislaţia şi aşa e şi azi legislaţia în România.

Am ales, la 37 de ani, să fiu primar fără să mă gândesc la ce înseamnă beneficiile, salariul de primar. În 2004, la 37 de ani, eram cel mai tânăr primar la municipiile de peste 100.000 de locuitori.

Cetăţenii m-au ales de patru ori. Şi noi avem dreptul la o pensie. […] Acest beneficiu, cum îi spuneţi dvs, nu e pensie, ci o indemnizaţie şi din ţările din UE, din 27, în 26 există o astfel de legislaţie de a respecta oamenii care au fost în administraţia locală”, a afirmat europarlamentarul.

Fostul ministru USR al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, i-a dat o replică, vineri, ministrului PSD al Muncii, Marius Budăi, după reproşurile pe care i le-a făcut social-democratul în faţa presei pe tema limitei de 9,4% din PIB pentru pensii inclusă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR):

„Sunt pensii speciale pentru clientela politică şi evident că dacă le bagi pe astea în plată şi creşti şi celelalte pensii speciale nu mai ai spaţiu de crescut pensiile celorlalţi români. De asta se smiorcăie Budăi: trebuie să aleagă între pensiile speciale ale clientelei şi crescut pensiile românilor. #RomâniiTrebuieSăŞtie că orice creştere de pensii speciale sau introducere de pensii speciale noi, cum face PSD acum pentru primari, înseamnă imposibilitatea de a creşte pensiile lor.”

În ceea ce priveşte remarcile lui Ghinea, Gheorghe Falcă a precizat următoarele:

„Dl Ghinea informează greşit, aici vorbim de oamenii care ating vârstă de pensie. În Arad, de exemplu, nu e nimeni la vârstă de pensie. Cei dinaintea mea au decedat şi eu mai am mult până la pensie. Din 3.200 de localităţi, în calculul ministerului, sunt 24 de milioane de euro din bugetele locale însumate, ceea ce cred că e o miză de neatins, că efectul muncii şi respectul pentru aceşti oameni, aleşi direct de cetăţeni… Şi nu au nicio vină că nu a existat contributivitate. Cred că e un respect pe care putem să ni-l acordăm.”

Având în vedere că Iohannis și PNL-ul și-au trădat proprii alegători, veți mai vota cu PNL la următoarele rânduri de alegeri? Dacă nu, care este partidul pe care-l veți vota?

View Results

Loading ... Loading ...

3 COMENTARII

  1. Mai balauri cu 7 capete nu va mai umpleti!?…… nu ati acumulat destul cat ati fost in fruntea obstei prin diverse matrapalzacuri!?.Pai vati facut salariile cat ati vrut derbedeilor.Vad ca de oameni nu aveti rusine si nici frica dar nu aveti nici de bunul D-zeu nu aveti!?

  2. Pensiile se dau după principiul contributivității.Nu a contribuit,nu poate avea pretenții sa primească pensie mai mare.Știa legea,putea contribui din proprie inițiativa la fondul național de pensii sau la un fond privat de pensii sau și mai simplu Saidi facă cont de depuneri in banca pana la pensionare.In Malaezia nu se percep impozite pe salariu,omul își depune bani in banca și ii cheltuie când înșela pensie.Nu e normal ca din fondul de pensii sa Primești bani când tu nu ai depus cota de Asigurari sociale.Ca primar cred ca știe legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here