Avocatul Cătălin Şerban (44 de ani) a murit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeș” din Timişoara, unde ajunsese din cauza infecţiei cu Covid-19. A fost judecător, vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, fiind dat afară din magistratură după ce a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru corupție, scrie Ziaristii.com.

În week-end-ul trecut, omul de afaceri Romeo Dunca a anunţat că-i oferă 10.000 de lei celui care-i donează plasmă avocatului Cătălin Şerban, internat cu Covid-19 în secţia de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Deşi s-au găsit donatori, medicii nu i-au putut salva viaţa fostului judecător şi vicepreşedinte al Curţii de Apel din Timişoara. Cătălin Şerban a decedat vineri, 4 septembrie. Avea numai 44 de ani.

Conform managerului de la „Victor Babeş”, Cristian Oancea, avocatul Șerban nu avea comorbidităţi. El s-a infectat cu Covid-19 în concediul pe care l-a petrecut în Grecia.

Așadar, la 16 zile distanță, au murit doi timișoreni din zona justiției, care au fost împreună în concediu în Grecia:Cătălin Şerban a fost în vacanţă împreună cu Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu, directorul administrativ al Curţii de Apel Timișoara, decedat în 19 august, la 63 de ani, tot din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19.

  • 19 august: Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu (63 de ani), directorul administrativ al Curţii de Apel Timișoara;
  • 4 septembrie: Cătălin Şerban (44 de ani), avocat, fost vicepreședinte al Curţii de Apel Timișoara.

Fost judecător, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie

În anul 2012, judecătorul Cătălin Şerban, pe atunci vicepresedinte al Curţii de Apel Timişoara, a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la 7 ani de închisoare, pentru fapte de corupţie. Magistratul a fost condamnat pentru trafic de influenţă şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunilor februarie-martie 2012, inculpatul Şerban Nicolae Cătălin, în calitate de judecător, cu funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a pretins de la doi cetăţeni sârbi, prin intermediul inculpaţilor Chişărău Iacob şi Rus Adrian Dan, suma de 60.000 de euro.

În data de 14 martie 2012, el a primit, cu ajutorul inculpaţilor Mihăilă Ioan Marian, Şerban Mihaela Ramona şi Chişărău Iacob, suma de 50.000 de euro. Banii au fost pretinşi şi primiţi de judecătorul Şerban Nicolae Cătălin, care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor ce aveau spre soluţionare două dosare aflate în faza recursului pe rolul Curţii de Apel Timişoara, pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.

Unul dintre dosare avea ca obiect o cerere de înlocuire a unui lichidator judiciar cu un altul, în cadrul procedurii de insolvenţă declanşate faţă de S.C. Moldomin S.A. Moldova Nouă.

Cel de-al doilea dosar avea ca obiect o cerere de sistare a oricăror modalităţi de vânzare a bunurilor S.C. Moldomin S.A. Moldova Nouă şi suspendarea procedurilor de valorificare a acestora.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Aproximativ 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here