Apariție surprinzătoare în crâncenul război politic care sfâșie România pe două fronturi (PNL – USR-PLUS, respectiv Orban – Cîțu): Mișu Negrițoiu, fostul CEO al ING Bank România, cel care l-a adus pe Florin Cîțu în bancă și apoi l-a îndepărtat prin reorganizare.

Negrițoiu îl caracterizează pe Cîțu drept „un mic satrap, foarte învechit”, care „nu știe să lucreze în echipă”. Bancherul îi face o foarte scurtă caracterizare și lui Klaus Iohannis: „Plutește. A ratat șansa unui guvern de 8 ani”.

Concluzia tăioasă a lui Negrițoiu, în mesajul adresat lui Rareș Bogdan: „Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe. Voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară!”

Mișu Negrițoiu (71 de ani) a făcut aceste caracterizări într-un comentariu la o postare a lui Rareș Bogdan pe pagina de Facebook a europarlamentarului PNL, adus în partid de Ludovic Orban, dar aflat acum în echipa lui Cîțu.

Mesajul lui Mișu Negrițoiu: „Bogdan, USR-PLUS sunt singurii care pot duce România mai departe. Nu voi, cu Cîțu. Vă cunosc destul de bine pe amândoi, și știi asta. M-ai întrebat odată de Cîțu. Am fost neutru, dar omul este un mic satrap. De-asta l-am și scos din bancă. Este foarte învechit. Nu știe să lucreze în echipă. Și chiar crede că poate să facă orice! Orban este singurul care poate să ducă PNL mai departe. Voi îl îngropați. Nu-mi pasă, dar păcat de țară! Președintele tău plutește. A ratat șansa unui guvern de 8 ani. Poate a ascultat prea mult la tine”.

Mișu Negrițoiu a fost ministru de stat pentru coordonare, strategie și reformă în Guvernul Văcăroiu (1992-1993) și președinte al ASF România. A obținut și un mandat de deputat PDSR, dar a stat în Parlament doar un an (1996-1997), după care și-a dat demisia pentru a lucra în mediul privat. A ajuns la ING Bank, iar la 1 august 2006 a devenit director general al băncii.

El a lucrat încă din 2006 cu Florin Cîțu, angajat atunci ca economist-șef ING și trecut apoi șef al departamentului Piețe financiare (2007-2011).

Cîțu a fost îndepărtat din ING prin reorganizarea departamentului. El a dat în judecată banca pentru concediere, dar a pierdut procesul.

Sursa: Ziaristii.com

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 18.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI