Președintele Klaus Iohannis s-a umplut de penibil luni, la deschiderea anului școlar, când în discursul ținut la Colegiul Național Grigore Moisil, din București, i-a îndemnat pe copii să învețe “pe bune”, le-a vorbit despre integritate și meritocrație, în timp ce tocmai el este cel care a numit și susține în funcția de premier un plagiator, scrie Ziaristii.com.

Scena de la „Grigore Moisil” a fost o mostră a fățărniciei și imposturii de care pot da dovadă politicienii români. Generalul Nicolae Ciucă, pus de Iohannis președintele PNL și șeful Guvernului, abia reușește să citească în română, dar are titlul de doctor – despre care jurnalista Emilia Șercan a demonstrat că a fost luat cu o lucrare plagiată.

Tot oamenii lui Iohannis sunt pe cale să adopte două legi ale educației care îi vor salva pe toți plagiatorii – de ordinul miilor în rândurile elitelor actuale ale României (politicieni, ofițeri, funcționari publici).

Cu toate acestea, președintele României a avut îndrăzneala să apară în fața copiilor, a părinților lor și a copiilor pentru a le spune cât de bine și de frumos e să învețe, să-și ia examenele pe bune, să înțeleagă rostul valorilor, importanța integrității etc.

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe copii să creadă în știință și în profesioniști să să reacționeze în fața abuzurilor, deși coaliția PSD-PNL făurită de el tocmai a modificat din nou Legea Avertizorilor de Integritate astfel încât să-i descurajeze pe cei care ar încerca să denunțe faptele de corupție.

Klaus Iohannis luni, la deschiderea anului școlar: „Educația este un drum frumos, pe care vă doresc să îl parcurgeți cu mult curaj și cu încredere. Școala este un spațiu decisiv al formării voastre. Sunt anii în care luați hotărâri esențiale pentru propria viață, în care vă descoperiți și vă cultivați pasiunile, în care înțelegeți rostul valorilor, importanța integrității, a colaborării, a responsabilității (…) Vă încurajez să nu alegeți mereu calea cea ușoară, dar să încercați să o căutați de fiecare dată pe cea corectă. Să nu vă temeți de competiția justă și să nu deveniți niciodată tributari lucrurilor obținute facil. Să protejați valorile democratice, să credeți în știință și în profesioniști, să reacționați în fața abuzurilor și a dezinformării și să nu permiteți nimănui să calce în picioare încrederea în voi și în capacitatea voastră de a deveni mai buni“.