Viorica Dăncilă va fi chemată să dea socoteală în Parlamentul European pentru măcelul din 10 august. Situația din România, în urma protestului din 10 august, unde jandarmii au făcut uz de gaze lacrimogene în exces, fapt cercetat și de Parchetul General, s-ar putea discuta chiar în plenul Parlamentului European, în prezența premierului Vioricai Dăncilă, că urmare a unei propuneri venite dinspre Grupul Verzilor, scrie comisarul.ro.

Propunerea inițială, formulată miercuri, ar fi presupus ca în plenul forului european să se ia în discuție situația de la București săptămâna viitoare, dar în cele din urmă s-a mers pe o altă variantă, la începutul lunii octombriei, potrivit unor surse consultate de Ziare.com.


În acest sens, ar putea fi chemat în plenul PE chiar prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, să dea explicații, dar asta nu înseamnă că va și merge.

Nu ar fi prima dată când Viorica Dăncilă ar fi invitată în plenul PE pentru a explică situația de la București.

În luna februarie, premierul român a absentat de la dezbaterea privind modificările pe care puterea politică de la București le adusese legislației din justiție. Un episod inedit a fost marcat atunci de prezența ministrul Justiției, Tudorel Toader, care nu a fost lăsat să ia cuvântul, pentru că regulile nu permiteau acest lucru.

La dezbatere fusese invitat premierul țării, așa cum au anunțat oficialii europeni, însă PSD a susținut că și acest lucru a fost o minciună și o dezinformare.

De altfel, prim-ministrul Dăncilă nu va merge nici măcar în Parlamentul de la București, pentru a răspunde unor întrebări despre felul în care autoritățile au gestionat intervenția la protestul din 10 august.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că solicitarea liberalilor de a o chema la „Ora Guvernului”, în Parlament, a fost respinsă în Biroul Permanent pentru că nu respectă Regulamentul.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.