Ministrul Justiției, TuDorel Toader, este în concediu de odihnă începând de luni și până în 17 august. Anunțul privind concediul de odihnă al lui Tudorel Toader în perioadă 6 – 17 august a fost publicat luni pe site-ul Ministerului Justiției, scrie aktual24.ro.

Tot de luni este în concediu, pentru o săptămâna, și premierul Viorica Dăncilă, care și-a delegat atribuțiile vicepremierului Paul Stănescu. În urmă acestei decizii, președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională reclamând un conflict juridic președinte-premier.

De asemenea, tot luni Ministerul Justiției a reluat procedura de selecție pentru funcția de procuror-șef al DNA, după ce, la prima selecție, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidați. Candidații pot depune cererile de înscriere până la data de 24 august, în perioada 3-5 septembrie vor susține interviul cu ministrul Justiției, iar în 6 septembrie vor fi anunțate rezultatele selecției.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, săptămâna trecută, la Antena 3, că va propune premierului adoptarea unei Ordonanțe de Urgență prin care persoanele care cred că au fost condamnate în bază interceptărilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI să poată cere revizuirea sentinței. El a spus că o astfel de ordonanță va fi dată „intr-un timp scurt, imediat ce se termină concediile”, iar prin aceasta îi va fi data încredere romanului că „justitia se înfăptuiește așa cum cere Constitutia”.

„Toti infractorii au sentimentul că sunt condamnați pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar dacă interceptarea nu e legală, dacă-i protocol. Cu privire la interpretarea modificărilor aduse în legătură cu revizuirea unei hotărâri, eu voi propune premierului și Guvernului adoptarea unei Ordonanțe de Urgență. O Ordonanța de Urgență a Guvernului care să modifice revizuirea ca metodă de reformare a unei hotărâri definitive. Să-i dăm celui care are sentimentul că este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreapta”, a declarat Tudorel Toader.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, la Antena 3, că este ”o idee foarte buna” propunerea ministrului Justiției privind adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru revizuirea sentintelor și că Tudorel Toader urmează să facă o analiză să vadă dacă o astfel de măsură își atinge scopul.

Liderul PSD a ținut să precizeze că Tudorel Toader a dovedit până acum că este ”un om curajos, pregătit, care crede într-adevăr în justitie” și care ”inca are multe lucruri de spus”.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

1 COMENTARIU

Comments are closed.