Deputat USR, acuzații grave la adresa premierului: ”Procurorii DNA trebuie să-l audieze pe Orban”

1635
0

Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunta ca va merge marti la DNA pentru a depune noi probe in dosarul Unifarm si pentru a cere audierea unor martori, scrie Aktual24.ro. El a sustinut, luni, la RFI, ca in acest caz ar trebui audiat si Ludovic Orban, pentru ca exista „increngaturi politico-interlopo-mafiote, care duc din pacate chiar in anturajul premierului”.

”Romanii au inteles foarte bine ca, din pacate, unii au facut bani in pandemie. Maine o sa merg la DNA cu noi probe in cazul Unifarm si in cazul altor increngaturi politico-interlopo-mafiote, care duc din pacate chiar in anturajul premierului”, a spus Ungureanu.

”Voi aduce indicii foarte clare si voi cere audierea unor martori. Daca ati urmarit ancheta Rise Project, veti vedea ca acesti oameni au documentat foarte-foarte atent legaturile dintre oameni din anturajul premierului, care nu stiu daca este responsabil de numele lui care a fost folosit in anumite mesaje care sunt in spatiul public. Sunt dovezi care duc foarte aproape de domnul Orban. Vor trebui sa-l audieze procurorii si sa stabileasca in ce masura interventiile pe care le-a facut el pentru acel transport de masti din Turcia la vicepresedintele turc au fost, cum sa spun, stiind ca acele firme au intelegeri oculte si a fost o intelegere de tip consortiu, ca anumita firma sa castige licitatia sau a fost atras el intr-o capcana de oameni in care a avut incredere”, a mai declarat Ungureanu.

Premierul Ludovic Orban va fi prezent luni, la Camera Deputatilor, la ”Ora prim-ministrului”, la dezbaterea pe tema achizitiilor facute de Unifarm in contextul pandemiei de COVID-19.

Camera Deputatilor i-a adresat saptamana trecuta invitatia premierului de a participa la ”Ora prim-ministrului”.

Dezbaterile au loc la solicitarea Grupului parlamentar al PSD, iar tema este: „Jaful Unifarm sub masca pandemiei! Schimbarea managerilor de spitale de catre Guvernul PNL cu scopul de a se face achizitii directe de masti de la Unifarm la preturi astronomice”.

Camera lucreaza in sesiune extraordinara

Dezbaterea de la Camera a fost initiata ca urmare a punerii sub control judiciar a directorului Unifarm, Adrian Ionel, intr-un dosar in care este acuzat de DNA, printre altele, de luare de mita, referitor la achizitionarea unor echipamente de protectie impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV-2.

Acesta este cercetat pentru luare de mita, abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influenta, instigare la fals intelectual si folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane.

Procurorii anticoruptie spun ca Eugen Adrian Ionel ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comerciala pentru ca Unifarm, companie de stat, sa atribuie un contract de achizitie a echipamentelor de protectie impotriva infectarii cu virusul SARS-CoV-2 – 250.000 de combinezoane si 3 milioane de masti chirurgicale.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 15.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here