10 nou-născuți de la maternitatea din Timișoara au fost depistați pozitiv luni la testele pentru coronavirus, a declarat pentru G4Media.ro ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Bebelușii au fost testați inițial pe 1 aprilie. Rezultatele au venit ieri și azi. Au plecat acasă la cerere pe 2, 3 și 4 aprilie. Am cerut evaluare și retestare”, a declarat Nelu Tătaru pentru G4Media.ro.

Conform primelor informații, cei mai mulți dintre ei sunt la această oră externați, iar mamele lor au fost testate și sunt negative, ceea ce înseamnă că bebelușii au fost infectați de personalul medical din maternitate.

La Maternitatea Odobescu, care aparține de Spitalul Municipal din Timișoara, au fost confirmate 25 de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul cadrelor medicale și pacienților: 13 cadre medicale, 11 lehuze și o gravidă.

DSP Timiș a recomandat restrângerea activității astfel încât maternitatea să asigure doar urgențele, externarea pacienților dacă situația o permite, dezinfecție, izolarea pacientelor nou internate care sunt supuse testării pentru coronavirus.

Scandalul infectărilor de la Maternitatea Odobescu a dus la schimbarea din funcție a șefei DSP Timiș.

Pentru a trece mai repede timpul petrecut în casă, te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 14.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here