Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce a depus la Ministerul Fondurilor Europene mai multe proiecte privind dezvoltarea mobilităţii, protecţia mediului, sănătate, termoficare, educaţie şi protecţie socială. Proiectele au o valoare totală de 7 miliarde de euro şi pot fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, scrie Epochtimes-romania.com.

“O să vorbim azi de proiectele pe care Primăria Municipiului Bucureşti le-a propus către PNRR, e vorba de investiţii majore care nu au fost făcute în Bucureşti în ultimii 30 de ani în domenii cheie – mobilitate, adică trafic rutier, protecţia mediului, sănătate, termoficare, educaţie şi protecţie socială”, a precizat Nicuşor Dan.

De asemenea, primarul general a transmis că este vorba de o oportunitate extraordinară pentru ca Bucureştiul să se poată dezvolta prin PNRR şi şi-a exprimat speranţa că Guvernul va înţelege necesitatea unei alocări substanţiale pentru municipiu.

“Primăria Capitalei a depus către Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde de euro. Mi-aş dori cât mai multe dintre ele să fie finanţate prin acest mecanism PNRR”, a continuat Nicuşor Dan.

Totodată, edilul a afirmat că aproximativ un miliard de euro ar urma să fie direcţionaţi către sistemul de termoficare.

“Avem un set de proiecte pentru termoficare, ele însumează un miliard de euro şi se referă la modernizarea reţelei, atât principală, cât şi secundară”, a adăugat primarul Capitalei.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 17.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI