Remus Pricopie, fost ministru PSD al Educației, actual rector al SNSPA, sugerează că Liviu Dragnea ar putea să fie arestat dacă ajunge în Statele Unite.

Dragnea a anunțat recent, prin intermediul PSD Teleorman, că va pleca la Washington, după care a dat pe surse că rămâne în țară.

Într-o postare pe Facebook, Pricopie sugerează că Liviu Dragnea nu a mai plecat la Washington după ce a descoperit că pașaportul diplomatic nu îi oferă „protectie chiar pentru orice”.

Recent, procurorii federali din New York au cerut o serie de documente de la comitetul de inaugurare care a organizat ceremonia de instalare în funcție în ianuarie 2017 a președintelui american Donald Trump, transmit Fox News, CNN și Wall Street Journal. Procurorii au început o investigație legată de presupuse nereguli în privința donațiilor și cheltuielilor. Și Liviu Dragnea a participat la ceremonia din Washington, alături de premierul de la acel moment, Sorin Grindeanu.

Iată postarea integrală:

”O fi de la pașaportul diplomatic?

PSD Teleorman, noul purtător de cuvânt, pe probleme de relații internaționale, al domnului Liviu DRAGNEA, ne anunță că Preşedintele PSD „dă o nouă lovitură pe plan internaţional. Liderul social-democrat a fost invitat la cea de-a 67-a ediţie a Micului Dejun cu Rugăciune Naţională, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington. La acest eveniment va fi prezent şi Preşedintele SUA Donald Trump, iar Liviu Dragnea va fi oaspetele liderului de la Casa Albă, în perioada 5-8 februarie.”

Se ridică o serie de întrebări:

1. Care este „noua lovitură”? Până acum, palmaresul internațional al domnului Liviu DRAGNEA este pavat cu rateuri: vedem zilnic presa internațională; știm că nimeni nu-l primește prin străinătate, în vizite bilaterale; modul în care este catalogat – în discuțiile formale sau informale – de către oficialii străini este cunoscut. Prin urmare, „loviturile” pe care Președintele Camerei Deputaților le dă pe plan internațional sunt toate împotriva românilor și a României.

2. De ce anunți public că urmează să te întâlnești cu / sau să fii primit de / Donald TRUMP, când acest lucru nu este confirmat de MAE din România sau de Departamentul de Stat din SUA?

3. De ce anunți că urmează să participi la un eveniment în SUA, fără să precizezi că ești unul dintre cei aproximativ 5.000 de invitați din întreaga lume, printre care și alți români – de exemplu Victor PONTA, care este deja acolo?

4. De ce faci public un subiect, pentru ca apoi să-l îngropi singur, anunțând „pe surse” că rămâi în țară, ca să te ocupi de Bugetul 2019, subiect de care, de fapt, ar trebui să se ocupe Prim-ministrul României?

Să fie oare pașaportul diplomatic răspunsul la toate aceste întrebări? Nu este exclus ca domnul Liviu DRAGNEA să fi descoperit, pe ultima sută de metri, că pașaportul diplomatic nu-ți oferă protecție chiar pentru orice.

Cu siguranță o să aflăm adevărul cât de curând, inclusiv de ce anunți că pleci undeva unde nu pleci și de ce sugerezi că ai fost invitat de cineva care, în realitate, nu te-a invitat.

Poblemele pe care le generează actualul Președinte al PSD sunt însă mult mai grave și mai complexe. De aproape trei ani, Liviu DRAGNEA merge pe niște poteci politice încurcate și cu multe gropi. Prea multe lucruri sunt făcute pe lângă regulă, după ureche, fără explicații și fără să aibă responsabilitatea consecințelor acțiunilor sale. Din păcate, inclusiv tema relațiilor internaționale ale României a fost și este în continuare compromisă de Liviu DRAGNEA și folosită în disputa politică internă (mutarea sediului Ambasadei României din Israel, numirea ambasadorilor români – pe care o blochează chiar el, dar dă vina pe Președintele IOHANNIS –, mandatele de negociere ale diplomaților români la diferite reuniuni europene/ internaționale, Președinția rotativă a României la UE etc.). Din 1989 și până astăzi, nu a existat un alt politician român care să fi îndrăznit să facă aceste lucruri, indiferent de confruntările politice interne.”

Veți participa la alegerile europarlamentare și dacă da, cu cine veți vota?

  • Da, voi participa și voi vota USR (35%, 5.975 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PLUS (24%, 4.068 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PRO România (23%, 4.024 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PNL (9%, 1.478 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota alte partide sau alți candidați independeți (4%, 651 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PMP (3%, 502 Votes)
  • Nu, nu voi participa la vot (1%, 236 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota PSD (1%, 232 Votes)
  • Da, voi participa și voi vota ALDE (0%, 75 Votes)

Total Voters: 17.241

Loading ... Loading ...

Sprijină proiectul DAC News donând prin PayPal, sau devino patronul nostru pe Patreon! Nu uita, peste 10.000 de persoane te așteaptă în grupul România EUROPEANĂ!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

CITIȚI ȘI:

Un cunoscut vlogger din România șterge pe jos cu Tăriceanu. Tânărul are 100% dreptate – dacnews.net

Zeci de mii de români au semnat petiția de susținere pentru Kovesi la șefia Parchetului European

Expert britanic: Dăncilă folosește tehnicile propagandei sovietice și ruse în războiul cu liderii UE

CEDO va trata cazul Kovesi cu PRIORITATE. Guvernul a primit TERMEN limită! Propaganda a luat foc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here