ATENȚIE! Cele mai mari 9 companii de taxi din București au plătit către stat, în 2016, impozit pe profit, cumulat, în valoare de 61.224 de lei, potrivit datelor raportate către Ministerul de Finanțe, în timp ce serviciul de car sharing UBER a plătit un impozit pe profit de 187.000 lei, de 3 ori mai mult.

Cifrele publicate de Ministerul de Finanțe atrag atenția nu doar asupra impozitelor scăzute plătite de fiecare firmă de taxi în parte, ci și asupra faptului că unii dintre cei mai mari jucători de pe piața par să nu înregistreze, aproape niciodată, profit. Astfel, firme precum Speed Taxi, Pelicanul Grup Taxi sau Bageti Star nu au plătit impozit pe profit în niciun an din perioada 2012-2016. Lista numelor care nu au avut de plată impozit pe profit în anul 2016 este, însă mult mai mare, și include și alte nume, precum Meridian Taxi sau Auto Cobalcescu”, arată comunicatul care prezintă datele remise redacției Mediafax de vicepreședintele Federației Operatorilor Români de Transport, Cristian Lazarescu.

Potrivit datelor oficiale, cumulate de Cristian Lăzărescu, cei mai profitabili dintre taximetristi sunt cei de la Taxi Glucoza, care, doar în 2016, au plătit 36.341 de lei, adică jumătate din impozitele plătite de toate cele 9 companii mari din piață, asta deși se află doar pe locul al 7-lea în top. Următorii contribuabili sunt Cristaxi Sevice, cu un impozit pe profit de 12.016 lei, în 2016 și Prof Taxi, care a datorat statului puțin peste 7.500 de lei, în același an.

La suma plătită de UBER, de 187.000 de lei, se adaugă și taxele suplimentare pe care le plătesc șoferii parteneri Uber, constând în TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit și contribuții salariale. În 2016, spre exemplu, 100 de șoferi UBER au plătit 320.000 de lei, aferenți acestor dări, arată comunicatul.

Sursa: aktual24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.