Primarul ales al Capitalei, Nicusor Dan, a declarat, duminica seara, ca datoria Primariei Municipiului Bucuresti este in jur de 4 miliarde de lei, mentionand ca primul lucru pe care trebuie sa-l faca este esalonarea platilor pentru „mentinerea corabiei la suprafata”, scrie Aktual24.ro.

„Trebuie sa incepem cu finantele. Exact ca intr-o familie, trebuie sa stii pe ce te bazezi. Din pacate, la sfarsitul lui 2018, datoriile curente ale PMB erau de 3 miliarde de lei. Se pare ca, primaria nu e transparenta in momentul acesta si nu stim exact cifrele, dar se pare ca datoria curenta e undeva la 4 miliarde lei. Asta inseamna ca un buget al Primariei, adica banii care trebuie sa-i cheltuiesti in 4 ani sunt deja cheltuiti de catre administratie. Altfel spus: in 4 ani s-au cheltuit banii pe 5 ani. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa vedem care e esalonarea platilor, astfel incat sa mentinem corabia la suprafata in lunile care urmeaza si, pe de alta parte, sa dam drumul echipei de fonduri europene pentru ca in urmatorii ani sa facem niste investitii considerabile: metrou de suprafata, reabilitarea liniei de tramvai”, a precizat Nicusor Dan, la Romania Tv, citat de Agerpres.

Nicusor Dan a sustinut ca Gabriela Firea este o persoana conflictuala.

„A fost o relatie complicata. In general, domnia sa este o persoana conflictuala, chiar daca spune ca vrea sa se inteleaga cu toata lumea”, a adaugat Nicusor Dan.

Premierul Ludovic Orban a afirmat, la randul sau, ca este o „gluma proasta” faptul ca Gabriela Firea nu a putut realiza proiectele din cauza guvernului PNL, mentionand ca 3 ani din mandatul acesteia au fost sub guvernarea PSD.

De asemenea, premierul a precizat ca trebuie reorganizari in Primaria Capitalei pentru ca, in momentul de fata, este „o bulibaseala generalizata”.

„Sunt nu stiu cate companii care au fost infiintate care sunt dublate de administratie. Ai 2-3 companii care se ocupa de spatii verzi, parcuri, dar ai si administratie. (…) S-a infiintat si o companie de paza. Nu inteleg de ce ai companie de paza, cand ai si politie locala. E ceva acolo… In formarea echipei e vorba si de realizarea structurii administrative a Bucurestiului, pentru ca ceea ce este azi e o bulibaseala. (…) E ceva acolo, o bulibaseala generalizata, se calca pe bataturi, deruleaza bugete, nu au o misiune, lucrurile trebuie clarificate”, a mai spus Orban, adaugand ca trebuie obtinute fonduri europene.

Te invităm să te alături grupului România Europeană. Peste 16.000 de persoane te așteaptă să dezbateți împreună ultimile știri. Click AICI

Relaxează-te puțin! Ascultă asta:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here