Dezvăluirile primarului general Gabriela Firea după CExN-ul de la Neptun i-ar putea exploda în faţă ministrului de Interne, Carmen Dan, care a fost denunţată involuntar de şeful „Doi ş’un sfert”, ieşit la rampă să apere instituţia pe care o conduce, scrie epochtimes-romania.com.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, ar putea fi acuzată de violarea corespondenţei, după ce în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de la Neptun a mers cu „xeroxuri” după convorbiri particulare pe WhatsApp, purtate între prefect şi un secretar de stat. Cel care a atras atenţia fără să vrea asupra culpei ministrului este chiar şeful DGPI, relatează Adevărul.

În încercarea de a disculpa Direcţia de Protecţie Internă asupra căreia planau suspiciuni privind interceptarea convorbirilor telefonice dintre prefectul Capitalei şi un secretar de stat de la Interne referitoare la intervenţia jandarmilor la mitingul diasporei, şeful „Doi şi-un sfert”, Cristian Mărculescu a denunţat-o fără să vrea pe Carmen Dan pentru violarea secretului corespondenţei şi a vieţii private.

Practic, şefa de la Interne ar putea fi acuzată de infracţiuni ce aduc atingere domiciliului şi vieţii private şi dacă ar fi găsită vinovată ar putea fi pedepsită cu până la doi ani de închisoare.

Specialiştii în Drept spun că atât ministrul Carmen Dan, cât şi secretarul de stat care i-a încredinţat convorbirile private riscă dosar penal.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.