Jurnalistul Ovidiu Vanghele anunță că președintele PSD, Liviu Dragnea, a înaintat, personal, o sesizare Inspecției Judiciare. Deocamdată, conținutul acestei sesizări este secret, însă Vanghele bănuiește că acesta are legătură cu dosarele penale ale șefului PSD, scrie aktual24.ro.

”Astazi aflu un zvon cum că Dragnea a făcut o plângere la Inspecția Judiciară. El însuși, nu pe numele altcuiva. Și mă apuc să sun la noua lui avocată, dna Flavia Teodosiu. Care-mi spune că nu confirmă, dar nici nu infirmă acest zvon. ‘Pai, cum adică? Tocmai ce mi-ați confirmat!’, răspund eu, contrariat. ‘Exact asa”, îmi spune, aproape râzând: ‘Nu confirm, dar nici nu infirm!’.

‘Probabil că nu mă cunoașteți, dar eu nu comentez nimic din dosarele clienților mei fără să am aprobarea lor explicita’, continuă.

Eu aleg să îi spun în continuare că luni, domnul Dragnea spunea ce spunea, apoi azi s-a dat acest OUG, după care aflu acest zvon cum că dl. Dragnea ar avea o plângere pe rolul Inspecției Judiciare, deci (scap un) ‘are un interes direct dl Dragnea în povestea cu șefii Inspecției Judiciare’.

‘Orice om are dreptul să facă orice demers în fața oricărei autorități romane’, mi-o retează sec doamna avocat Teodosiu.

Mai încerc un ultim ‘cartus’ și o rog să-mi dea mai multe detalii despre respectiva plângere/sesizare la Inspecția Judiciară, doamna eschivează la adăpostul aceluiași proverbial ‘nu confirm, dar nici nu infirm’, ne salutăm respectuos și convorbirea se încheie.

Încerc, firește, și la Dragnea. L-am sunat, nu a răspuns. I-am scris pe whatsapp (e cunoscut faptul că îi place pe whatsapp). Nu mi-a dat cu seen, dar înțeleg că s-a inventat whatsapp în care poți să citești și să nu se mai vadă treaba asta. Eu astept”, a relatat Vanghele pe Facebook.

În continuare, jurnalistul afirmă că sesizarea lui Dragnea ar putea avea legătură cu dosarele sale penale.

„Dragnea, spune clar când anume ai depus sesizare la Inspecția Judiciară și ce anume cereai acolo! Vrei să îți dea inspecția patalama că ai picat pe protocoale, că ai picat pe MSN-uri, că te-a abuzat Parchetul, că abuzurile, că abuzele, că orice ca să ai motiv de revizuire după ce trece oroarea aia a lu’ Tudorel Toader, cu modificarea temeiurilor de revizuire? Și crezi că n-ai avea parte de această patalama de la IJ dacă nu îl ai în conducere pe Netejoru?

Nu e bine, Dragnea!

Îți spun eu ce tocmai ai făcut, Dragnea:

Art. 13. (din L78/2000)

Faptă persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid sau într-o formațiune politică, într-un sindicat ori într-o asociație fără scop lucrativ sau fundație și care folosește influența ori autoritatea să în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Asta așa, de pe scaun, pentru că poate fi mult mai mult: instigare la un abuz în serviciu a lu’ tanti Vio, vreo dare de mită pentru cine-știe-ce pentru Tudorel, nu știu, să investigheze Parchetul.

Oricum, poate aflăm și noi clar când și ce anume ai cerut la IJ. Oricum devine publică povestea, nu ai de ce să te ascunzi”, a comentat jurnalistul.

Gabriela Firea l-a acuzat, miercuri, pe Dragnea că pune la cale „improvizatii juridice” pentru a forța amnistia și grațierea corupților.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.