Discursul foarte dur al președintelui Iohannis, din cadrul Consiliului Național al PNL, ar fi trebuit să fie urmat de un taifun de reacții din PSD. Însă s-au înregistrat doar trei comentarii, cam isterice și foarte penibile, niciunul aparținând vreunui lider din gardă veche a PSD, scrie aktual24.ro.

Președintele Iohannis a anunțat o adevărată cruciadă împotriva PSD în cadrul unei întruniri politice. O cruciadă care ar trebui să se lase cu debarcarea guvernului PSD cu mult înainte de alegerile parlamentare, în toamna acestui an. „Si vă spun: toamnă acestui an și anul viitor trebuie să reprezinte revenirea la normalitate în România! Nu putem să stăm cu mâinile în sân și să vedem cum tot ce este bun, tot ce a fost construit în România este destructurat, doar pentru a scăpa o mică gașcă politică, care a pus mâna pe putere, de dosare penale. Așa ceva nu se poate!”, a spus Iohannis răspicat.

La auzul unui asemenea discurs din partea președintelui țării, care îndeamnă explicit la alungarea acestui guvern, întregul PSD ar fi trebuit să explodeze. Ar fi trebuit să curgă comunicatele de indignare, declarațiile de revoltă, amenințările cu mitinguri care să se vadă de pe Marte, însă mai nimic din ce se întâmpla până acum de obicei când PSD se simțea amenințat nu a avut loc.

Doar trei oameni de la vârful PSD au ieșit sâmbătă să atace declarațiile lui Iohannis: Codrin Ștefănescu, Olguța Vasilescu și Carmen Dan. Doi provin din fostul PRM, iar a treia își are obârșia în celebrul trib teleormănean al slujitorilor lui Dragnea. Nicio voce reprezentativă din gardă veche a PSD, dintre liderii semnificativi din PSD-ul lui Iliescu și Adrian Năstase, nu s-a auzit. Tăcere totală, tăcere de moarte, o moarte care se apropie tot mai mult de liderul partidului, Liviu Dragnea.

O eventuală debarcare, peste doar o lună sau două a premierului „ireal”, așa cum a catalogat-o președintele Iohannis pe Dăncilă, vă echivala cu sfârșitul de facto al puterii discreționare a lui Liviu Dragnea. În ultima perioadă se vede din ce în ce mai mult că această posibilitate nu i-ar deranja deloc pe liderii vechi ai partidului. Ce cred aceștia se aude prin vocea Ecaterinei Andronescu, tot mai critică și ofensivă față de Dragnea. Ea pare singură, însă Dragnea este cel care devine tot mai izolat.

Pitit la Scrovistea, Dragnea își numără clipele până la momentul final al descapatanarii constatând câți au mai rămas în apărarea sa. Cât timp sunt de gardă doar ridicolii peremisti, reproducând discursul cu care Vadim și-a dus partidul la 3%, și ceata cucoanelor crizate din Teleorman, conacul ceaușist își va pierde curând ilustrul locatar. Mult mai curând de momentul sentinței definitive care îl va trimite pe Dragnea într-o nouă locuință de stat.

Alătură-te grupului DAC News! Împreună dezbatem cele mai importante subiecte.

Îți place dacnews.net? Urmărește-ne știrile și pe Facebook! Click AICI!

REȚINE! Un popor fără cultură și educație este un popor lipsit de libertate!