Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a fost înființat în ianuarie 2022, fiind condus de Gabriela Firea. Abia la mai bine de jumătate de an de atunci, site-ul oficial al instituției a prins contur și au fost afișate informații publice elementare, ca de exemplu cine se află în subordinea fostului primar al Capitalei, scrie Ziare.com.

Mai exact, pe site-ul Ministerului Familiei au apărut declarațiile de avere și interese ale demnitarilor și consilierilor cabinetului ministrului, ocazie cu care sunt făcute publice, de asemenea, numele angajaților și funcțiile pe care le ocupă.

De exemplu, iese în evidență numele Alinei Tarcevschi, adusă pe postul de general secretar al Ministerului Familiei, care de altfel este nașa de cununie a Gabrielei Firea și a lui Florentin Pandele și care a ocupat de-a lungul anilor mai multe funcții atât în cadrul Primăriei București, cât și în cadrul companiilor municipale înființate de Firea.

De asemenea, Firea a adunat în jurul ei foști angajați ai companiilor municipale pe care le-a înființat sau angajați ai televiziunii Metropola TV, deținută de Consiliul Local Voluntari, adică orașul unde este primar soțul acesteia, Florentin Pandele.

Cine este în spatele Gabrielei Firea, aflată la conducerea Ministerului Familiei

  1. Domnica-Doina Pârcălabu – secretar de stat în Ministerul Familiei

insert 1

Domnica-Doina Pârcălabu a fost președinte al Casei Naționale de Pensii în perioada ianuarie 2009 – mai 2012 și face parte din Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu în 2020, unde conduce Departamentul pentru Muncă și Protecție Socială.

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o la 30 de zile de la numirea în funcție, aceasta deține cinci terenuri, în Prahova, Vâlcea și Călărași, care însumează circa trei hectare. Mai deține două apartamente în București, două case în Vâlcea și o casă în Călărași.

Are bijuterii în valoare de 14.000 de euro și aproape 30.000 de lei în bancă. Aceasta nota venituri anuale de 18.595 de lei de la Universitatea Hyperion și 68.128 de lei din pensie.

2. Anca-Minodora Costin Hendea – secretar de stat în Ministerul Familiei

insert 2

Anca-Minodora Costin Hendea (PNL) a fost inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Potrivit declarației de avere, deține un teren, un apartament și o casă în Maramureș și un apartament în Cluj. În plus, are circa 68.000 de lei în bancă.

Are venituri anuale astfel:

  • Inspectoratul Școlar Județean Maramureș – 96.782 de lei (8.065 de lei/lună)
  • Consiliul Județean Maramureș – 12.000 de lei
  • Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă – 6.000 de lei
  • Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Baia Mare – 25.808 lei

3. Izabella-Maria Kacso-Doboly – secretar de stat în Ministerul Familiei

insert 3

Izabella-Maria Kacso-Doboly (UDMR) a fost secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Are nu mai puțin de 35 de terenuri agricole, forestiere și intravilane, toate în Hunedoara, ce însumează 14 hectare, toate primite moștenire. Mai notează o casă și spații comerciale în Hunedoara.

Are venituri anuale de 25.769 de lei de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, 71.545 de lei de la Ministerul Tineretului și Sportului și 3.928 de lei de la ANPCDEFP București.

4. Bogdan-Florin Paraschiv – subsecretar de stat în Ministerul Familiei

insert 4

Bogdan-Florin Paraschiv este secretarul general al Partidei Romilor Pro-Europa.

Acesta deține două terenuri intravilane, în Ilfov și Olf. Mai are un apartament în București și o casă în Ilfov. Are venituri anuale astfel:

Șef birou Asociația Partida Romilor Pro Europa – 48.000 de lei

Manager de proiect – 124.560 de lei

Dividende – 114.000 lei

5. Alina Tarcevschi – secretar general al Ministerului Familiei

insert 5

Alina Tarcevschi este nașa de cununie a Gabrielei Firea și a lui Florentin Pandele. În timpul mandatului Gabrielei Firea, aceasta a ocupat mai multe poziții în cadrul Primăriei București și a companiilor municipale, inclusiv director executiv în cadrul PMB. În decembrie 2020, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a demis-o pe Tarcevschi din funcția de director executiv adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Anterior, Tarcevschi a mai lucrat la Prefectura Ilfov, iar la București a ocupat simultan posturi în primărie, în Consiliile de Administrație din Compania Municipală Consolidări, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, precum și în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica București – Ilfov și ADI pentru Iluminat Public.

Potrivit declarației de avere, deține un apartament și o casă în București și are circa 42.000 de lei în bancă. De asemenea, are venituri anuale astfel:

  • Primăria Municipiului București – 20.346 de lei
  • Senatul României – 24.772 de lei
  • Publivol Creativ SA – 59.263 de lei

***Publivol Creativ S.A este o companie a Consiliului Local Voluntari, prin care funcționează Metropola TV, televiziunea înființată de Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul Gabrielei Firea.

6. Simona-Valentina Butacu – consilier în ministerul Familiei

insert 6

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.